Privacyverklaring I&O Research

Algemeen

Het vertrouwen dat I&O Research als onderzoeksbureau geniet van personen die meewerken aan onderzoek is cruciaal voor al onze activiteiten. In deze privacyverklaring proberen wij daarom op een heldere manier uiteen te zetten op welke manier wij omgaan met data die als vertrouwelijk of privacygevoelig bestempeld kunnen worden.

I&O Research werkt strikt conform de Nederlandse- en Europese wetgeving en houdt zich met betrekking tot de bescherming en verwerking van persoonsgegevens aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

I&O Research is lid van de brancheorganisaties MOA, VBO en de Research Keurmerkgroep (RKG). Wij onderschrijven de internationale ESOMAR-code voor onderzoeksbureaus en de Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek van de onderzoeksbranche in Nederland. I&O Research is gecertificeerd voor een aantal (internationale) ISO-normeringen, te weten:

– ISO 9001 (Kwaliteitsmanagementsysteem)
– ISO 20252 (Marktonderzoeksbranche)
– ISO 27001 (Databeveiliging)

(Persoons)gegevens en beveiliging

Voor de meeste onderzoeksdoeleinden krijgt I&O Research als verwerker slechts tijdelijk de beschikking over persoonsgegevens. De opdrachtgever is in dat geval verwerkingsverantwoordelijke. Afspraken hierover worden altijd vastgelegd in een verwerkersovereenkomst tussen ons en de opdrachtgever.

Voor twee onderzoeksdoeleinden is I&O Research zelf verwerkingsverantwoordelijke:
– het I&O Panel
– het Vestigingenregister Noordoost Noord-Brabant

I&O Research verzamelt onderzoeksgegevens op verschillende manieren: via schriftelijke, telefonische, online en face-to-face enquêtering en via kwalitatief onderzoek zoals groepsgesprekken en diepte-interviews.

Deelname aan onderzoek is altijd op vrijwillige basis. I&O Research verzamelt niet méér gegevens en verwerkt deze niet in identificeerbare vorm langer dan noodzakelijk voor de uitvoering van het onderzoek. I&O Research heeft technische en organisatorische maatregelen genomen ter beveiliging van de verzamelde gegevens tegen onrechtmatig gebruik.

Opdrachtgevers krijgen alleen beschikking over de geanonimiseerde resultaten en statistische gegevens, tenzij u expliciet toestemming geeft om uw individuele gegevens door te geven. I&O Research is de exclusieve eigenaar van de verzamelde informatie en zal deze niet openbaar maken, verkopen, verhuren of delen met anderen, anders dan beschreven in deze verklaring, zonder uw expliciete toestemming. I&O Research geeft geen gehoor aan verzoeken om de identiteit van respondenten of persoonlijke data openbaar te maken, tenzij zij daar wettelijk toe verplicht is.

Bewaartermijn

Persoonsgegevens worden bij onderzoeken niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk en na afronding van het betreffende onderzoek vernietigd. Op verzoek van een verwerkingsverantwoordelijke kan een langere termijn worden gehanteerd, mits dit past binnen wettelijke kaders.

Techniek

I&O Research maakt gebruik van diverse websites voor bedrijfscommunicatie en voor onderzoeksdoeleinden. De websites zijn te herkennen aan de volgende url’s:

– https://www.ioresearch.nl
– https://www.iopanel.nl
– https://www.startvragenlijst.nl
– https://www.iodc.nl
– https://ioresearch.jambo.software

De gebruikte software heeft veiligheidsvoorzieningen die ervoor zorgen dat informatie niet kwijtraakt, misbruikt of zonder toestemming gewijzigd wordt. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot uw gegevens en enkel voor analyse en kwaliteitscontrole. I&O Research heeft met haar medewerkers geheimhoudingsovereenkomsten gesloten. Medewerkers zijn hier altijd aan gehouden, ook nadat zij uit dienst treden.

I&O Research neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van I&O Research) tussen zit.

Cookies

Op alle hiervoor genoemde websites wordt uitsluitend gebruik gemaakt van functionele session-cookies om de service te verhogen. Deze cookies verliezen na afsluiting van uw browser automatisch hun geldigheid en worden afhankelijk van uw browserinstellingen verwijderd. Er wordt op het portal en bij de vragenlijsten geen gebruik gemaakt van tracking-cookies. I&O Research maakt gebruik van Google Analytics om het bezoek van de bedrijfswebsite te analyseren.

Beveiliging

I&O Research neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met I&O Research.

Contact

Voor vragen over persoonsgegevens kunt u terecht bij I&O Research
I&O Research
Zuiderval 70
Postbus 563
7500 AN Enschede
Telefoonnummer: (053) 200 52 00
E-mail: info@ioresearch.nl
Website: https://www.ioresearch.nl

Met het contactformulier op de website kunt u ons vragen stellen of reacties geven. Deze vragen/reacties bewaren wij tot we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie en tot maximaal twaalf maanden daarna. Dit om eventuele vervolgvragen goed te kunnen beantwoorden.

I&O Research heeft twee Functionarissen Gegevensbescherming aangesteld. Deze zijn verantwoordelijk voor de naleving van privacy-aspecten binnen onze organisatie. Onze Functionarissen Gegevensbescherming zijn Dhr. D. Breukel en Mevr. E. Hilhorst. Zij zijn bereikbaar via kwaliteit@ioresearch.nl voor al uw vragen en verzoeken op het gebied van privacy en gegevensbescherming bij en door I&O Research.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door I&O Research en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u het recht hebt om de persoonsgegevens te ontvangen die I&O Research over u heeft.

Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens over u, waarover wij  beschikken, aan u of een andere, door u genoemde, organisatie te sturen.

Wilt u gebruik maken van uw recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heeft u andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar I&O Research.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. I&O Research zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

Als u vindt dat wij uw gegevens niet op een juiste manier behandelen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze werkwijze wijzigt, kan dit gevolgen hebben voor de privacyverklaring.

Dit privacy statement is voor het laatst gewijzigd op 5 november 2019.

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.