Informatie voor respondenten

U bent door ons uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Om u hier zo goed mogelijk over te informeren hebben we hieronder alle veelgestelde vragen opgesteld.

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag verder! U kunt ons telefonisch bereiken op 0800-0191 (dit gratis nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 9:00 en 17:00) of een e-mail sturen naar helpdesk@ioresearch.nl (graag o.v.v. het onderwerp van de vragenlijst en het adres waarop u de uitnodiging hebt ontvangen).

Veelgestelde vragen

Wie zijn jullie?
I&O Research is een maatschappelijk betrokken onderzoeksbureau, gevestigd in Enschede en Amsterdam. Wij zijn het grootste onderzoeksbureau in de publieke sector (overheid, universiteiten, etc.), waarin we al meer dan 20 jaar actief zijn. I&O Research is lid van de MarktOnderzoekAssociatie (MOA), de Vereniging voor Beleidsonderzoek (VBO) en is ISO 9001, 20252 en 27001 gecertificeerd. Wij onderschrijven de internationale ICC/ESOMAR gedragscode voor markt- en sociaalwetenschappelijk onderzoek.

Wat doen jullie?
Wij voeren onderzoek uit met allerlei maatschappelijke thema’s. Dit doen we op lokaal, regionaal of landelijk niveau. I&O Research werkt meestal in opdracht van een gemeente, een GGD of voor een andere overheidsinstantie. Wij werken niet samen met commerciële partijen.

Hoe komen jullie bij mij uit?
Wij werken meestal in opdracht van een gemeente, een GGD of voor een andere overheidsinstantie (dit kunt u vinden in de uitnodigingsbrief). Zij zorgen voor een aantal willekeurige namen uit het bevolkingsregister. U bent daar één van. De bedoeling is om een betrouwbaar beeld te krijgen van de bevolking, dus wij hopen van harte dat u meedoet!

Hoe komen jullie aan mijn telefoonnummer?
Het kan zijn dat u gebeld wordt over het onderzoek. Dit doen we regelmatig (enige tijd) nadat u een brief van ons heeft ontvangen, waarbij we vragen of u alsnog mee wilt doen. Het komt ook voor dat u gevraagd wordt om telefonisch een aantal vragen te beantwoorden. Om u te kunnen bellen, worden aan de namen en adressen uit het bevolkingsregister eerst nog de telefoonnummers toegevoegd, bijvoorbeeld via EDM. Naast de vaste lijnen ontvangen we hierbij vaak ook de mobiele nummers. Het telefoongesprek gaat alleen maar over het onderzoek: wij verkopen u niks. Daarom mogen wij ook bellen naar nummers in het Bel-me-niet Register.

Waarom is meedoen belangrijk?
Onze onderzoeken dienen altijd een maatschappelijk doel. Onze opdrachtgevers nemen de uitkomsten erg serieus. Zij gebruiken het niet alleen om te evalueren hoe het er nu voorstaat, maar ook om de koers voor de toekomst te bepalen. Het is dus in uw eigen belang om mee te doen. Het onderzoek heeft pas echt nut als het lukt om een betrouwbaar beeld te krijgen van de hele bevolking. Daarom is het erg belangrijk dat u meedoet: u vertegenwoordigt velen anderen die niet zijn uitgenodigd.

Hoe kan ik online meedoen?
Dit kunt u vinden in de uitnodigingsbrief. In veel gevallen zal in de brief een webadres vermeld staan en een inlogcode. Gebruik uw PC, laptop, tablet of smartphone en tik het webadres over in de adresbalk van uw internetbrowser. Log in met uw inlogcode (dit is hoofdlettergevoelig).

Let op: Krijgt u zoekresultaten te zien in plaats van de online vragenlijst?
Dan heeft u niet de adresbalk gebruikt, maar de zoekfunctie van Google (of een andere zoekmachine). In de adresbalk (helemaal bovenaan) ziet u dan staan: “https://www.google.nl/…”. Klik daar op, verwijder wat er staat en typ ons webadres over. Nadat u op enter heeft geklikt ziet u de vragenlijst verschijnen.

Hoe kan ik schriftelijk meedoen?
Dit kunt u vinden in de uitnodigingsbrief. Heeft u een schriftelijke vragenlijst van ons ontvangen? Dan kunt u deze invullen (de instructies staan op het voorblad) en terugsturen met de retourenvelop. Heeft u die niet (meer)? Dan kunt u het in een andere envelop opsturen naar:

I&O Research
Antwoordnummer 1104
7500 VB Enschede
(een postzegel is niet nodig)

Wat doen jullie met mijn gegevens?
Wij respecteren uw privacy en zullen uw gegevens niet voor andere doeleinden dan onderzoek gebruiken (bijvoorbeeld om u te kunnen benaderen voor onderzoek). Uw gegevens worden niet beschikbaar gemaakt voor derden, tenzij u daar specifiek toestemming voor heeft gegeven. Zo kan het zijn dat u aan het einde van een vragenlijst uw contactgegevens kunt achterlaten om mee te kunnen aan een verloting of lid te worden van een panel.

Uw antwoorden op vragen worden altijd vertrouwelijk behandeld en zijn niet gekoppeld aan uw persoonsgegevens.

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.