Informatie voor respondenten

U bent door ons uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Om u hier zo goed mogelijk over te informeren hebben we hieronder alle veelgestelde vragen opgesteld.

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag verder! U kunt ons telefonisch bereiken op 0800-0191 (dit gratis nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 9:00 en 17:00) of een e-mail sturen naar helpdesk@ioresearch.nl (graag o.v.v. het onderwerp van de vragenlijst en het adres waarop u de uitnodiging hebt ontvangen).

Veelgestelde vragen

Wie zijn jullie?
I&O Research is een maatschappelijk betrokken onderzoeksbureau, gevestigd in Enschede en Amsterdam. Wij zijn het grootste onderzoeksbureau in de publieke sector (overheid, universiteiten, etc.), waarin we al meer dan 20 jaar actief zijn. I&O Research is lid van de MarktOnderzoekAssociatie (MOA), de Vereniging voor Beleidsonderzoek (VBO) en is ISO 9001, 20252 en 27001 gecertificeerd. Wij onderschrijven de internationale ICC/ESOMAR gedragscode voor markt- en sociaalwetenschappelijk onderzoek.

Wat doen jullie?
Wij voeren onderzoek uit met allerlei maatschappelijke thema’s. Dit doen we op lokaal, regionaal of landelijk niveau. I&O Research werkt meestal in opdracht van een gemeente, een GGD of voor een andere overheidsinstantie. Wij werken niet samen met commerciële partijen.

Hoe komen jullie bij mij uit?
De uitnodigingsbrief die u heeft ontvangen bevat altijd de naam van de organisatie namens wie wij het onderzoek uitvoeren. Onze opdrachtgever zorgt voor een aantal willekeurige namen uit hun bevolkingsregister of klantbestand. U bent daar één van. De bedoeling is om een betrouwbaar beeld te krijgen van de totale bevolking of de specifieke doelgroep van het onderzoek. Daarom hopen wij van harte dat u meedoet!

Hoe komen jullie aan mijn telefoonnummer?
Het kan zijn dat u gebeld wordt voor een onderzoek. Dit doen we regelmatig (enige tijd) nadat u een brief van ons heeft ontvangen. Als u nog niet heeft meegedaan aan een onderzoek (online of schriftelijk), dan vragen we u telefonisch of u alsnog mee wilt doen. Het komt ook voor dat u gevraagd wordt om telefonisch een aantal vragen te beantwoorden. Om u te kunnen bellen, worden aan de namen en adressen uit het bevolkingsregister telefoonnummers toegevoegd, via bij de DDMA aangesloten organisaties. Voor deze telefonische benadering is geen toestemming vooraf vereist. Toestemming vooraf is een vereiste voor telemarketing-activiteiten, maar het telefoongesprek gaat alleen maar over het onderzoek: wij verkopen u niks.  

Ik ben gebeld door 053-2005579
Ons uitgaande telefoonnummer is 053-2005579 (0532005579) . Als u dit nummer terugbelt, dan krijgt u via een automatisch bericht nadere uitleg. Heeft u vragen over het onderzoek waarvoor u bent uitgenodigd dan kunt u onze helpdesk telefonisch bereiken op 0800-0191 (dit gratis nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 9:00 en 17:00) of een e-mail sturen naar helpdesk@ioresearch.nl. Deze contactgegevens vindt u ook terug in de uitnodigingsbrief voor het onderzoek.

Waarom is meedoen belangrijk?
Onze onderzoeken dienen altijd een maatschappelijk doel. Onze opdrachtgevers nemen de uitkomsten erg serieus. Zij gebruiken het niet alleen om te evalueren hoe het er nu voorstaat, maar ook om de koers voor de toekomst te bepalen. Het onderzoek heeft pas echt nut als het lukt om een betrouwbaar beeld te krijgen van de hele bevolking of de totale doelgroep. Daarom is het erg belangrijk dat u meedoet: u vertegenwoordigt vele anderen die niet zijn uitgenodigd.

Hoe kan ik online meedoen?
Dit kunt u vinden in de uitnodigingsbrief. In veel gevallen zal in de brief een webadres vermeld staan met een unieke inlogcode. Gebruik uw PC, laptop, tablet of smartphone en tik het webadres over in de adresbalk van uw internetbrowser. Log in met uw inlogcode.

Let op: Krijgt u zoekresultaten te zien in plaats van de online vragenlijst?
Dan heeft u niet de adresbalk gebruikt, maar de zoekfunctie van Google (of een andere zoekmachine). In de adresbalk (helemaal bovenaan) ziet u dan staan: “https://www.google.nl/…”. Klik daar op, verwijder wat er staat en typ ons webadres over. Nadat u op enter heeft geklikt ziet u de vragenlijst verschijnen.

Hoe kan ik schriftelijk meedoen?
Dit kunt u vinden in de uitnodigingsbrief. Heeft u een schriftelijke vragenlijst van ons ontvangen? Dan kunt u deze invullen (de instructies staan op het voorblad) en terugsturen met de retourenvelop. Heeft u die niet (meer)? Dan kunt u het in een andere envelop opsturen naar:

I&O Research
Antwoordnummer 1104
7500 VB Enschede
(een postzegel is niet nodig)

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Wij respecteren uw privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor het onderzoek waarvoor uw gegevens ter beschikking zijn gesteld. Uw gegevens worden niet beschikbaar gesteld aan derden, tenzij we uw  uitdrukkelijke toestemmingvragen en ontvangen. Zo kan het zijn dat u aan het einde van een vragenlijst uw contactgegevens kunt achterlaten om mee te kunnen aan een verloting of om lid te worden van een panel.

Uw antwoorden op vragen worden altijd vertrouwelijk behandeld en zijn niet gekoppeld aan uw persoonsgegevens.

Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring: https://www.ioresearch.nl/privacyverklaring-io-research/

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.