Het tekort aan betaalbare woningen is een van de grootste vraagstukken van deze tijd. Vanwege de klimaatafspraken is er veel inzet nodig om bestaande woningen te verduurzamen. Dit stelt overheden, woningcorporaties en andere partijen voor grote uitdagingen. Via kwalitatief en kwantitatief onderzoek bieden wij bruikbare inzichten voor beleid.

Wonen

Betaalbaar en duurzaam wonen

Veruit de meeste Nederlanders vinden dat er problemen op de woningmarkt zijn en er te weinig goede en betaalbare woningen beschikbaar zijn. De problemen zijn dermate groot dat men de woningmarkt als een van de grootste hedendaagse vraagstukken ziet. Er is een tekort aan woningen en zeker aan betaalbare woningen. Tegelijkertijd vragen de klimaatafspraken om verduurzaming van de bestaande woningvoorraad.

Aanbod I&O Research

Via grootschalige dataverzameling brengen we, eenmalig of periodiek, voor een gemeente of een regio in beeld hoe mensen denken over hun woonomgeving, of ze verhuiswensen hebben en wat hun woonwensen zijn. We laten zien welke drempels mensen ervaren bij het verduurzamen, aardgasvrij of levensloopbestendig maken van de woning, en hoe ze hierbij geholpen kunnen worden. Kwalitatief onderzoek geeft inzicht in de rollen die de verschillende overheden vervullen bij het realiseren van nieuwe woningen. We schetsen een helder beeld van de kansen en belemmeringen die ambtenaren in de praktijk ervaren. Verder verkennen wij de mogelijkheden en meten we het draagvlak voor de huisvesting van speciale doelgroepen zoals asielzoekers in een AZC of arbeidsmigranten.

We vertellen u graag nog veel meer over I&O Research.


Neem contact op

afbeelding

Ester Hilhorst

Senior onderzoeker

afbeelding

Frederieke Leensma

Onderzoeker

Actueel

Het nr. 1 onderzoeksbureau voor overheid en non-profit

Wij worden gedreven door wat de Nederlandse samenleving beweegt en kennen de uitdagingen waar de overheid en publieke organisaties voor staan. Wij doen gedegen, betrouwbaar en onafhankelijk onderzoek en geven op basis hiervan advies. Zo helpen wij onze opdrachtgevers beter onderbouwde beslissingen te nemen.

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.