Het reisgedrag en de mening van Nederland in beeld, zodat u uw beleid hierop kunt baseren.

Mobiliteit

Mobiliteit ontstaat overal waar mensen in beweging zijn. Maar hoe gedragen fietsers of automobilisten zich eigenlijk? In hoeverre zijn reizigers tevreden over de verschillende vervoersvormen? Hoe ervaren weggebruikers de doorstroming en de verkeersveiligheid op de wegen? Hoe zit het met de parkeerdruk in uw gemeente? Welke maatregelen kunt u treffen om inwoners te stimuleren tot het gebruik van duurzame mobiliteit?

Wij vinden en bevragen uiteenlopende gebruikers van het (vaar)wegen- en ov-net: van automobilisten en verladers op specifieke trajecten tot en met bus- en treinreizigers. Van fietsers en vrachtwagenchauffeurs tot en met de recreatievaart en loodsen. Wij brengen het reisgedrag en de beleving van de reiziger in beeld en geven advies waar u uw beleid op kunt sturen. 

Uiteenlopend mobiliteitsonderzoek

Onderzoek op het gebied van mobiliteit kan bijvoorbeeld helpen bij het prioriteren van investeringen en richting geven aan de toon en boodschap van communicatie. Thema’s als duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid, reizigersgedrag- en tevredenheid zijn onderwerpen waar wij reeds jarenlange onderzoekservaring in hebben. De methode varieert van grootschalige face-to-face veldwerkonderzoeken en kwantitatieve online (panel)onderzoeken tot kwalitatieve onderzoeken als interviews, expertsessies of focusgroepen.

De mobiliteitsonderzoeken die wij uitvoeren zijn zeer uiteenlopend. Variërend van het aansluiten bij alcoholcontroles door het gehele land, het beheren van diverse online reizigerspanels, het uitvoeren van parkeeronderzoeken en het meten van de klanttevredenheid en mystery-guest-metingen in diverse modaliteiten tot het meten van de tevredenheid van reizigers op bijna alle stations in Nederland. Dit is slechts een greep uit de verscheidenheid van de onderzoekservaring die wij op het gebied van mobiliteit hebben.

Inzicht en duiding

Zodra het onderzoek is uitgevoerd, gaan wij graag met u in gesprek om samen duiding te geven aan de resultaten. Wat betekenen de resultaten voor u? Waar zit de herkenning? Wat is voor u belangrijk? Met de resultaten, aanbevelingen en het advies dat hieruit volgt, krijgt u meer inzicht en willen we er samen met u voor zorgen dat u beter onderbouwde beslissingen kunt maken.

We vertellen u graag nog veel meer over I&O Research.


Neem contact op

afbeelding

Charlotte Veenvliet

Onderzoeker

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

Het nr. 1 onderzoeksbureau voor overheid en non-profit

Wij worden gedreven door wat de Nederlandse samenleving beweegt en kennen de uitdagingen waar de overheid en publieke organisaties voor staan. Wij doen gedegen, betrouwbaar en onafhankelijk onderzoek en geven op basis hiervan advies. Zo helpen wij onze opdrachtgevers beter onderbouwde beslissingen te nemen.

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.