Duidelijk antwoord op de vragen die u als overheidsorganisatie kunt hebben op economisch gebied.

Economie

Economische cijfers zijn belangrijk om beleid te kunnen formuleren. Al sinds 1996 bieden we de onderzoeksresultaten waarmee overheden beter invulling kunnen geven aan beleid. Of het nu gaat om werkgelegenheid, duurzaamheid of ruimte en omgeving: wij doen onderzoek op alle gebieden die raakvlakken hebben met de economie.

Goed onderbouwd advies

Er zijn allerlei vragen die u als overheidsorganisatie kunt hebben op economisch gebied. Wij helpen u aan goed onderbouwd advies door verschillende perspectieven te belichten op basis van data en de objectieve aanbevelingen die wij hierover kunnen doen. Als u bijvoorbeeld wilt weten welk type bedrijven het beste passen op een nieuw bedrijventerrein, duiken wij voor u in de regionale vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt. Daarnaast kijken we ook vanuit andere invalshoeken naar de vraag. Hoe zit het met in- en uitgaande pendel en andere mobiliteitsonderwerpen? Op basis van de antwoorden bieden we u een totaalbeeld aan, inclusief mogelijke scenario’s.

Gericht onderzoek inclusief scenario’s

Natuurlijk doen we zelf ook aan monitoren en benchmark. Hiermee krijgt u inzicht in de actuele status van de economie. Daarnaast denken we graag met u mee over het uitvoeren van gericht economisch onderzoek dat past bij de vraagstukken waar uw organisatie aan werkt. Als expert op het gebied van onderzoek economie & overheid hebben we die kennis en ervaring in huis.

We vertellen u graag nog veel meer over I&O Research.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

afbeelding

Ester Hilhorst

Senior onderzoeker

Het nr. 1 onderzoeksbureau voor overheid en non-profit

Wij worden gedreven door wat de Nederlandse samenleving beweegt en kennen de uitdagingen waar de overheid en publieke organisaties voor staan. Wij doen gedegen, betrouwbaar en onafhankelijk onderzoek en geven op basis hiervan advies. Zo helpen wij onze opdrachtgevers beter onderbouwde beslissingen te nemen.

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.