I&O Research Panel

Het I&O Research Panel is het online panel van I&O Research. Het panel is ISO-gecertificeerd (ISO 20252:2019) en heeft betrouwbaarheid en betaalbaarheid voor opdrachtgevers hoog in het vaandel. Het I&O Research Panel telt ruim 37.000 actieve panelleden. Dit is voldoende groot om landelijk en regionaal representatief steekproefonderzoek uit te voeren of specifieke doelgroepen te benaderen. Tegelijkertijd is de omvang van het panel compact genoeg om betrokkenheid onder onze panelleden te creëren en behouden. Het I&O Research Panel heeft een aantal unieke kenmerken die zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig resultaat.

Geen zelfaanmelding

Panelleden voor het I&O Research Panel worden via aselecte steekproeven en actief door ons geworven. Doorgaans doen we dit via steekproeven uit (gemeentelijke) bevolkingsregisters of omvangrijke adresbestanden. Wij kiezen er bewust voor om zelfaanmelding niet mogelijk te maken. Zelfaanmelding kan er immers toe leiden dat alleen in onderzoek geïnteresseerde personen (beroepsrespondenten) zich aanmelden. Nieuwe panelleden worden dus altijd actief door ons benaderd en gevraagd of ze panellid willen worden. Dit doen we om de kwaliteit van ons panel te borgen en opdrachtgevers betrouwbare uitkomsten te bieden. Het I&O Research Panel is een van de weinige panels in Nederland zonder zelfaanmelding.

Actuele profielkenmerken

Van onze panelleden zijn veel achtergrondkenmerken reeds bekend. Dit maakt het mogelijk om representatieve steekproeven te trekken of een bepaalde doelgroep voor onderzoek te benaderen. Behalve standaardkenmerken uit de Gouden Standaard van de MarktonderzoekAssociatie (MOA), beschikken we voor de meeste panelleden over aanvullende profielkenmerken. Bijvoorbeeld over hun werk- en woonsituatie, vervoermiddelgebruik en kinderen in het huishouden. Wij vragen onze panelleden hun profielkenmerken actueel te houden. Ze dienen hun gegevens minimaal één keer per jaar te controleren en, indien nodig, te actualiseren.

Vergoeding

Wij maken gebruik van een spaarprogramma om panelleden te stimuleren tot deelname en hun binding met het panel te vergroten. Panelleden ontvangen spaarpunten voor het invullen van vragenlijsten. Het aantal punten is afhankelijk van de lengte en complexiteit van de vragenlijst. Deze punten kunnen zij inwisselen voor een cadeaubon of een donatie aan een goed doel. Door het spaarprogramma zorgen we voor een goede balans tussen enerzijds panelleden die meedoen omdat ze betrokken zijn of onderzoek interessant vinden, en anderzijds panelleden die meedoen omdat ze er wat aan kunnen overhouden.

Onder de knop ‘actueel’ (in de navigatiebalk hierboven) vindt u verschillende onderzoeken die we in het I&O Research Panel uitvoerden.

Interesse in het doen van onderzoek in het I&O Research Panel? Neem dan contact met ons op.

Laurens Klein Kranenburg

Meer weten ?
Neem contact op.

Laurens Klein Kranenburg

Onderzoeker

Het nr. 1 onderzoeksbureau voor overheid en non-profit

Wij worden gedreven door wat de Nederlandse samenleving beweegt en kennen de uitdagingen waar de overheid en publieke organisaties voor staan. Wij doen gedegen, betrouwbaar en onafhankelijk onderzoek en geven op basis hiervan advies. Zo helpen wij onze opdrachtgevers beter onderbouwde beslissingen te nemen.

Opdrachtgevers

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.