Communicatie en participatie

Voor effectieve communicatie is het cruciaal te weten voor welke doelgroep bepaalde argumenten wel of juist niet werken. Hoe kan er het beste over beleid gecommuniceerd worden om doelgroepen (burgers, kiezers, cliënten, reizigers, patiënten, ondernemers) er optimaal bij te betrekken? Waar zijn doelgroepen ontvankelijk voor? Door inhoudelijk te onderzoeken wat (latente) drijfveren zijn voor deze doelgroepen en waarom, kunnen wij u adviseren hoe u hierop kunt inspelen in uw communicatie.

Meetbare effectiviteit van gedragscampagnes

Om te bepalen of communicatie ook daadwerkelijk tot verandering leidt, voeren we onderzoek uit bij campagnes die bedoeld zijn om het gedrag van mensen te beïnvloeden. Dit kunnen kwantitatieve effectmetingen zijn, maar ook kwalitatieve onderzoeken waarbij we achterhalen welke triggers aanzetten tot gedrag of welke drempels er zijn. Dat kan zijn op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, maar ook gezondheid of veiligheid.

Gespecialiseerd in crisiscommunicatie

I&O Research is gespecialiseerd in onderzoek naar de communicatie rondom crisissituaties. Denk daarbij aan aanslagen, natuurrampen en andere noodsituaties. Hierbij onderzoeken wij wat het effect is van crisiscommunicatie op het handelen van burgers. Bijvoorbeeld hoe mensen omgaan met het noodnummer 112. Zo kunnen we adviseren welke boodschappen in deze situaties aankomen, zodat burgers dankzij korte, bondige informatie van de overheid meteen de juiste beslissing nemen.

Laurens Klein Kranenburg

Meer weten ?
Neem contact op.

Laurens Klein Kranenburg

Senior onderzoeker

Opdrachtgevers

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.