Zes op de tien basisscholen op traag internet

De Basisscholen moeten zo snel mogelijk geld krijgen om allemaal een glasvezelverbinding te krijgen. Daarvoor pleit de PO-raad, het orgaan dat de belangen van het basisonderwijs behartigt. Alle scholen zouden in 2018 een snelle internetverbinding moeten hebben, omdat in dat jaar alle groepen 8 een digitale eindtoets krijgen.
18 augustus 2015 | Jaap Bouwmeester

De Basisscholen moeten zo snel mogelijk geld krijgen om allemaal een glasvezelverbinding te krijgen. Daarvoor pleit de PO-raad, het orgaan dat de belangen van het basisonderwijs behartigt. Alle scholen zouden in 2018 een snelle internetverbinding moeten hebben, omdat in dat jaar alle groepen 8 een digitale eindtoets krijgen.

De aanleiding voor dit pleidooi wordt gevormd door een tweetal onderzoeken die I&O Research recent in opdracht van Kennisnet uitvoerde, de Vier in balans-monitor en een inventariserend onderzoek naar de ICT infrastructuur dat in samenwerking met Oberon is uitgevoerd.

Uit deze onderzoeken blijkt dat 59 procent van de basisscholen geen glasvezelverbinding heeft. Dat komt neer op ruim 4000 basisscholen. Vooral buiten de grote steden moeten veel scholen het doen met een tragere verbinding. Enkele honderden scholen kunnen zelfs alleen via een telefoonlijn internetten. Uit onderzoek blijkt verder dat 1 op de 13 scholen geen wifi heeft. Van de scholen die dat wel hebben, geeft een derde aan dat het wifi-signaal niet in de hele school te ontvangen is.

Klik hier voor meer informatie over de Vier in balans-monitor.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Jaap Bouwmeester

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.