Workshop ‘Aan de slag met de markt’

Om de belangrijke verzorgingsfunctie van warenmarkten te behouden, nemen steeds meer gemeenten de positie van warenmarkten onder de loep.
04 april 2013

Om de belangrijke verzorgingsfunctie van warenmarkten te behouden, nemen steeds meer gemeenten de positie van warenmarkten onder de loep. Gemeente willen de markt een plek geven in beleid en visie, maar hebben niet altijd kennis en actuele informatie beschikbaar om keuzes te kunnen maken. Voor gemeenten die aan de slag willen met de markt maar zich nog oriënteren, geeft I&O Research drie gratis workshops.

In de workshop geven we kort inzicht in de belangrijkste trends en ontwikkelingen, laten we zien hoe het proces van marktvernieuwing zich momenteel verspreid over Nederland, geven we handvaten voor het opstarten van vernieuwingsprocessen en bieden we aanwezigen uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen over de markt van vandaag en morgen.

Hoe gaat het met de markt?
In het eerste deel van de workshop maakt u kennis met de markt. Aan de hand van onderzoeksgegevens, studies en onze eigen ervaringen gaan Inge Reijmer en Thijs Lenderink in op het belang en de waarde van de ambulante handel. Hoe functioneren de markten, hoe ervaren de consument de markt en wat wil deze? Daarnaast gaan we ook in op veranderingen die de markt momenteel ondergaat. In toenemende mate kiezen gemeenten voor modernisering en een meer bedrijfsmatige aanpak. Aan de hand van onze ervaringen met vernieuwingstrajecten vertellen we u meer over de aanleiding, voor- en nadelen, de mogelijkheden qua aanpak en de consequenties van een keuze voor vernieuwing.

Markt & marketing
Marktondernemers zijn goed in het verkopen van hun waren. Maar voor een goed functionerende markt is meer nodig. Het vermarkten van markten, vanuit een collectief perspectief, is een belangrijk onderdeel van de nieuwe blik op het organiseren van markten. Hierbij gaat het verder dan een gezamenlijk uitgebrachte reclamefolder. Het nadenken over doelgroep, onderscheidende kenmerken en de mogelijkheden om meer te doen met marketing en promotie van de markt wordt prikkelend in beeld gebracht.

Vernieuwing in de praktijk
Het laatste deel van de workshop hebben we gereserveerd voor de praktijk. Hoe pakt een vernieuwing van de markt uit? Wat zijn de ervaringen met het veranderingsproces en het resultaat? Wat is er veranderd? Hoe functioneert de markt nu? Momenteel begeleiden we ruim 15 gemeenten bij het moderniseren en meer bedrijfsmatig opzetten van markten. Graag laten we dan ook een marktondernemer en/of een gemeentelijk vertegenwoordiger uit deze trajecten vertellen wat de ervaringen zijn met het anders organiseren en neerzetten van de markt.
De workshop eindigen we met een vragen- en discussieronde en aansluitende lunch.

U kunt u opgeven voor de volgende data en locaties:
Donderdag 25 april 2013 10.00u – 12.30u in Enschede
Dinsdag 21 mei 2013 10.00u – 12.30u in Nieuwegein
Donderdag 23 mei 2013 10.00u – 12.30u in Hoorn
Wilt u deze workshop bijwonen? Meld u dan aan via info@ioresearch.nl

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.