Wij zijn er bijna klaar mee!

De OV-Klantenbarometer is hèt klanttevredenheidsonderzoek voor het regionaal openbaar vervoer. Alle vervoerders en alle lijnen doen mee. Van Zeeland tot Groningen en van Limburg tot Noord-Holland.
08 oktober 2012

De OV-Klantenbarometer is hèt klanttevredenheidsonderzoek voor het regionaal openbaar vervoer. Alle vervoerders en alle lijnen doen mee. Van Zeeland tot Groningen en van Limburg tot Noord-Holland. In de maanden oktober, november en december reizen onze interviewers door het hele land om vragenlijsten af te nemen onder reizigers in bus, trein, tram, regionale trein en boot.

Onderzoek in bus, tram, trein, metro of boot

Ervaren interviewers van I&O Research (te herkennen aan de paarse hesjes) delen vragenlijsten uit en tellen reizigers in de bus, trein, tram, regionale trein en boot. Zij vragen reizigers de vragenlijst tijdens de rit in te vullen. De vragen gaan onder meer over de reissnelheid, klantvriendelijkheid van de chauffeur, de informatievoorziening en de netheid van het voertuig. Ook biedt de vragenlijst ruimte om verbeteringen aan te geven.

Veel

In totaal verwachten we ongeveer 70.000 vragenlijsten te verzamelen in meer dan 6.000 ritten. Nadat het veldwerk is afgerond, scannen we alle vragenlijsten. De resultaten analyseren en verwerken wij in rapportages en ontsluiten wij digitaal. Er komt een landelijk rapport, en een rapportage per concessiegebied. Zo kunnen de betrokken overheden en vervoerders hun concessies vergelijken met de landelijke resultaten en met concessies met dezelfde kenmerken elders in het land.

Benieuwd naar de resultaten

Jaarlijks presenteert KpVV, opdrachtgever van de OV-klantenbarometer, de resultaten onder grote belangstelling van de vervoerders en de betrokken overheden. Wie scoort er dit jaar het beste? En waar zijn de grootste stijgers en sterkste dalers te zien? Van de resultaten hangt voor de vervoerders veel af.

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.