Wegwijzer voor beter gebruik Veiligheidsmonitor

Veel gemeenten gebruiken de uitkomsten uit de Veiligheidsmonitor als instrument om hun veiligheidsbeleid aan te scherpen en te versterken.
20 januari 2017

Veel gemeenten gebruiken de uitkomsten uit de Veiligheidsmonitor als instrument om hun veiligheidsbeleid aan te scherpen en te versterken. Er is een wegwijzer beschikbaar die gemeenten inzicht geeft in hoe u de verschillende cijfers uit de Veiligheidsmonitor beter kunt gebruiken en daarmee de informatiepositie van een gemeente kan versterken.

De wegwijzer is ontwikkeld vanuit een leerkring van Platform31, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). I&O Research leverde haar bijdrage vanuit haar ervaring met de analyse en rapportage van Veiligheidsmonitordata voor gemeenten, politie en veiligheidsregio’s. De wegwijzer kunt u hier downloaden.

Wat is de Veiligheidsmonitor?

Via de Veiligheidsmonitor genereert het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Centraal Bureau voor de Statistiek en I&O Research jaarlijks minimaal 65.000 enquêtes over leefbaarheid, overlast, veiligheidsbeleving in de buurt en slachtofferschap. De Veiligheidsmonitor wordt sinds 2012 jaarlijks uitgevoerd door I&O Research. Tot en met 2019 is I&O Research de uitvoerder van de oversampling van de Veiligheidsmonitor.

Extra enquêtes en rapportage voor gemeenten

Gemeenten kunnen door extra enquêtes (oversampling) informatie krijgen over veiligheidsbeleving in hun eigen gemeente of zelfs op wijk- of buurtniveau.
I&O Research verzorgt dit veldwerk en kan de resultaten voor u presenteren in een rapport, factsheet en/of tabellenboek.

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.