Website Gemeentepanel Venlo drempelvrij!

De website van het Gemeentepanel Venlo is de eerste site van burgerpanels van I&O Research die het waarmerk ‘Drempelvrij’ heeft gekregen.
01 september 2010 | Gerben Huijgen

De website van het Gemeentepanel Venlo is de eerste site van burgerpanels van I&O Research die het waarmerk ‘Drempelvrij’ heeft gekregen.
Ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen moeten eind 2010 voldoen aan de webrichtlijnen voor toegankelijkheid en drempelvrij.
Door een website volgens (internationale) normen te bouwen, is de site ook bruikbaar voor mensen met een functiebeperking. Motorisch gehandicapten die geen muis vast kunnen houden, kunnen een website dan met het toetsenbord bedienen. Blinden kunnen werken met apparatuur, die de tekst op het scherm voorleest. Er zijn braille leesregels die de informatie in braille weergeven. Er is software die zowel tekst als afbeeldingen kan vergroten tot zelfs 32 keer van de originele grootte. Tot slot zijn toegankelijke websites beter zichtbaar in andere browsers en modaliteiten, zoals telefoon en pda.

De website van het Gemeentepanel Venlo is door I&O Research gebouwd. Wij hebben de site laten inspecteren door een gaccrediteerde organisatie en op 16 augustus is de site als Drempelvrij gecertificeerd.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.