Waarstaatjegemeente.nl, nu ook vanuit het perspectief van ondernemingen!

Inzicht en vergelijking daar draait de benchmark ‘Waarstaatjegemeente.nl’ in het kort om. Sinds een aantal jaren kunnen gemeenten participeren door uitvoering van een Burgerpeiling volgens de Standaard van KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten).
14 januari 2014 | Thijs Lenderink

Inzicht en vergelijking daar draait de benchmark ‘Waarstaatjegemeente.nl’ in het kort om. Sinds een aantal jaren kunnen gemeenten participeren door uitvoering van een Burgerpeiling volgens de Standaard van KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten). Per 1 januari van dit jaar kunnen gemeenten ook vanuit ondernemersperspectief inzicht krijgen in waar ze staan. De door KING ontwikkelde ondernemerspeiling meet de tevredenheid en de beleving van de lokale ondernemers.

Ondernemers zijn niet alleen belangrijk voor het economisch functioneren en het vestigingsklimaat, ze bepalen ook mede de leefbaarheid in gemeenten. Inzicht in de beleving van het ondernemersklimaat en dienstverlening van gemeenten aan ondernemingen is daarom essentieel. Net als bij de Burgerpeiling geldt ook voor de Ondernemingspeiling dat de uitkomsten uit de peiling op de website Waarstaatjegemeente.nl komen te staan. Op Waarstaatjegemeente.nl kunnen gemeenten hun prestaties inzien en direct vergelijken met andere gemeenten.

De Ondernemingspeiling laat zien wat ondernemers vinden van uw gemeente op vijf thema’s:
• bedrijfsomgeving
• gemeentelijke dienstverlening
• relatie ondernemer – gemeente
• gemeentelijke heffingen en regeldruk
• ondernemingsklimaat.

I&O Research heeft als kennispartner van KING veel ervaring met het uitvoeren van burgerpeilingen voor gemeenten. Hierdoor zijn wij als bureau optimaal in staat een onderzoek snel en efficiënt op te zetten volgens de richtlijnen van KING. Ook zijn wij, als uitvoeringsorganisatie van LISA, in staat snel een goede steekproef te trekken als basis voor het onderzoek. Met onze jarenlange ervaring met bedrijvenregisters weten we de juiste aanpak en toon te raken in onderzoek bij ondernemingen.

Met onze brede expertise op het terrein van lokaal- en regionaal-economisch onderzoek plaatsen wij de onderzoeksuitkomsten in perspectief en geven handvatten voor verbetering.

Kortom, voor Burger- én voor Ondernemingspeilingen bent u bij ons aan het goede adres!

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.