VVD en PvdA tonen licht herstel; D66 levert in

In een laatste peiling van I&O Research voor de verkiezingen van aanstaande woensdag (18 maart) tonen VVD en PvdA licht herstel en leveren PVV en D66 in.
16 maart 2015 | Peter Kanne

In een laatste peiling van I&O Research voor de verkiezingen van aanstaande woensdag (18 maart) tonen VVD en PvdA licht herstel en leveren PVV en D66 in. Ook de SP stijgt licht. VVD zou volgens deze peiling de grootste partij worden, gevolgd door SP en PvdA. Maar D66 is de partij die het vaakst als tweede voorkeur wordt genoemd, dus er is nog veel mogelijk.

De verschuivingen hebben nauwelijks effect op het wel of niet halen van een meerderheid in de Eerste Kamer. VVD en PvdA en constructieve oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP leveren gezamenlijk iets in, waarmee de meerderheid voor deze vijf partijen zelfs nog iets onzekerder wordt.

Het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven afgelopen week had – volgens de kiezers – weinig invloed op de partijvoorkeur. Het joeg weinig VVD-stemmers weg, maar bevestigde vooral PVV-, SP- en CDA-stemmers de eigen partij trouw te blijven.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.