Voorbereidingen Veiligheidsmonitor weer van start!

De Veiligheidsmonitor (VM) is een jaarlijks bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap.
22 januari 2015 | Frank ten Doeschot & Gerben Huijgen

De Veiligheidsmonitor (VM) is een jaarlijks bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. De VM wordt sinds 2012 jaarlijks uitgevoerd door I&O Research, in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en in samenwerking met het CBS en Bureau Veiligheidsmonitor. Het onderzoek bestaat uit een landelijke steekproef (n=65.000) en de oversampling door gemeenten.

Wij nodigen gemeenten uit om (weer) deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor!

Gemeenten kunnen deelnemen door dit najaar bovenop het landelijke onderzoek aanvullend veldwerk te laten doen. Zo ontstaat ook op het niveau van kernen, wijken en/of buurten betrouwbare informatie over de veiligheidsbeleving. Deelnemers hebben verder de mogelijkheid eigen vragen aan de enquête toe te voegen. Wij verzorgen het veldwerk volledig en stellen voor gemeenten op maat een rapportage samen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een combinatie van schriftelijke en online vragenlijst, aangevuld met telefonisch motiveren. De gemiddelde respons bedraagt 40 procent. Het veldwerk wordt uitgevoerd in de periode augustus-november 2015. Voorbereidingen (zoals keuze voor eigen vragen en steekproefomvang) worden in het voorjaar afgestemd.

Klik hier voor meer informatie over de Veiligheidsmonitor.0

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Frank ten Doeschot

Onderzoeksadviseur

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.