Voorbereidingen Veiligheidsmonitor in volle gang!

Dit najaar wordt de Veiligheidsmonitor weer uitgevoerd. Voor de komende meting worden in totaal ongeveer 350.000 inwoners van Nederland aangeschreven met het verzoek op internet of papier de vragenlijst over veiligheidsbeleving in te vullen.
04 juli 2013 | Gerben Huijgen

Dit najaar wordt de Veiligheidsmonitor weer uitgevoerd. Voor de komende meting worden in totaal ongeveer 350.000 inwoners van Nederland aangeschreven met het verzoek op internet of papier de vragenlijst over veiligheidsbeleving in te vullen. Naast de landelijke steekproef, dit jaar voor het eerst met voldoende respons op het niveau van de basisteams van de politie, laten 151 gemeenten extra enquêtes afnemen om uitspraken over kernen, wijken, buurten en zelfs aandachtsgebieden te kunnen doen. De gemeenten in Drenthe doen dit jaar voor het eerst mee, daarnaast is er regionale deelname in onder andere Noord Holland Noord, Groningen, Hollands Midden, Rijnmond, Zeeland en delen van Noord-Brabant.

Naast het CBS is  I&O Research sinds 2012 de enige uitvoerende partij. Hierdoor is het mogelijk het veldwerkproces verder te harmoniseren. De planning is bijvoorbeeld nu exact gelijk en de brieven van I&O Research zijn voorzien van CBS logo’s. De vragenlijst is exact gelijk aan die van 2012 waardoor vergelijkbaarheid optimaal is. De veldwerkperiode start in augustus en wordt op 1 december afgerond. Op 1 maart 2014 zijn de resultaten over 2013 bekend en start de rapportagefase voor deelnemende gemeenten.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.