Veiligheidsmonitors 2011 afgerond!

. In opdracht van Veiligheidsregio’s, samenwerkende gemeenten en individuele gemeenten zijn in totaal bij meer dan 70.000 respondenten vragenlijsten over veiligheidsbeleving afgenomen.
15 december 2011 | Gerben Huijgen

I&O Research heeft dit najaar in 75 gemeenten de Veiligheidsmonitor uitgevoerd. In opdracht van Veiligheidsregio’s, samenwerkende gemeenten en individuele gemeenten zijn in totaal bij meer dan 70.000 respondenten vragenlijsten over veiligheidsbeleving afgenomen. De respons bedraagt gemiddeld bijna 50 procent, iets waar we erg content mee zijn. De Veiligheidsmonitor is een landelijk onderzoek waarbij gemeenten de steekproef kunnen ophogen om meer gedetailleerde uitspraken te kunnen doen. De vragenlijst en de wijze van dataverzameling staat vast, waardoor eenvoudig gebenchmarkt kan worden. Wij hebben in het project samengewerkt met het CBS (steekproeftrekking en weging) en Bureau Veiligheidsmonitor (afstemming). De enquetedata zijn inmiddels opgeleverd aan het CBS die in januari en februari 2012 de weging verzorgd. Vanaf maart worden dan de rapportages opgesteld. De resultaten van de Veiligheidsmonitor kunnen, aangevuld met politiecijfers, uitermate goed gebruikt worden als input voor het Integrale Veiligheidsplan dat elke gemeente moet opstellen. Hierbij worden vaak ook rondetafelgesprekken met veiligheidspartners gehouden om resultaten goed te kunnen duiden en acties te formuleren.

I&O Research levert maatwerkrapportages over de Veiligheidsmonitor en ondersteunt bij de wijkveiligheidsscans en veiligheidsplannen.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.