Veiligheidsmonitor opnieuw voor vier jaar gegund aan I&O Research

I&O Research is door middel van een Europese aanbestedingsprocedure door het Ministerie van Veiligheid en Justitie geselecteerd voor het uitvoeren van de Veiligheidsmonitor 2016-2019. Ook de afgelopen vier jaar is de Veiligheidsmonitor door I&O Research uitgevoerd. De Veiligheidsmonitor is een instrument om (on-)veiligheidsbeleving te meten onder de Nederlandse bevolking.
11 januari 2016 | Gerben Huijgen

I&O Research is door middel van een Europese aanbestedingsprocedure door het Ministerie van Veiligheid en Justitie geselecteerd voor het uitvoeren van de Veiligheidsmonitor 2016-2019. Ook de afgelopen vier jaar is de Veiligheidsmonitor door I&O Research uitgevoerd. De Veiligheidsmonitor is een instrument om (on-)veiligheidsbeleving te meten onder de Nederlandse bevolking. Hiervoor wordt een vragenlijst onder burgers uitgezet met diverse onderwerpen zoals slachtofferschap, veiligheidsbeleving, leefbaarheid en het functioneren van de politie. Het onderzoek wordt online en schriftelijk uitgevoerd, aangevuld met een telefonische motivatieronde en bevat jaarlijks minimaal 50.000 waarnemingen. Ruimvoldoende om betrouwbare uitspraken te doen voor politie-eenheden, basisteams en de 70.000+ gemeenten.

De Veiligheidsmonitor wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat de steekproeftrekking verzorgt, een deel van het veldwerk van de landelijke meting uitvoert, de data bewerkt en hierover een landelijke publicatie samenstelt. I&O Research verzorgt het overige deel van het veldwerk van de landelijke meting en voert het veldwerk voor deelnemende gemeenten uit. Ook adviseren wij gemeenten over steekproefomvang, gemeentespecifieke vragen en verzorgen wij voor deelnemers maatwerkrapportages.

De opdracht sluit goed aan bij onze ervaring met grootschalige dataverzameling tegen hoge kwaliteitseisen en inhoudelijke expertise op het gebied van veiligheid en lokaal veiligheidsbeleid. Onderzoekstechnisch zijn wij uitstekend ingespeeld op dit project met geavanceerde scanapparatuur voor het verwerken van de schriftelijke respons en een interviewunit met ervaren interviewers. De voorbereidingen van de komende meting worden binnenkort opgestart. Het veldwerk vindt in het najaar plaats. De resultaten zijn rond 1 maart 2017 bekend.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.