Veiligheidsmonitor 2013 gaat van start

Hoe veilig is uw buurt? Bent u in het afgelopen jaar slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan inwoners van Nederland.
05 augustus 2013

Hoe veilig is uw buurt? Bent u in het afgelopen jaar slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan  inwoners van Nederland.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, overlast in de buurt, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het onderzoek begint op 9 augustus 2013; de resultaten worden in maart 2014 verwacht.

Integraal veiligheidsbeleid

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Politie en gemeenten gebruiken de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van het Veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research, in nauwe samenwerking met het Centraal Bureau van de Statistiek.

Belang

Voor gemeenten is het is essentieel dat er meer inzicht komt in hoe de inwoners de veiligheid en leefbaarheid beoordelen. Daarmee kunnen gemeenten hun beleid beter afstemmen op de wensen en ervaringen van hun inwoners.

Het is belangrijk dat zo veel mogelijk van de burgers die benaderd worden meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie.

Uitnodiging per post

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen op internet.

In 2013 doen 151 gemeenten mee aan het onderzoek van de Veiligheidsmonitor.  Meer informatie over de Veiligheidsmonitor vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.