Twintig jaar I&O Research wordt gevierd met symposium

I&O Research ontstond uit de onderzoeksafdeling van de gemeente Enschede. Al in 1992 begon Nico Buurman - oprichter en eerste directeur - aan zijn eerste onderzoek naar haalbaarheid van de verzelfstandiging.
01 juni 2016 | Peter Kanne

Vandaag – 1 juni 2016 – is het precies 20 jaar geleden dat in Enschede de Stichting I&O Research werd opgericht!

I&O Research ontstond uit de onderzoeksafdeling van de gemeente Enschede. Al in 1992 begon Nico Buurman – oprichter en eerste directeur – aan zijn eerste onderzoek naar haalbaarheid van de verzelfstandiging.
Na jarenlang kneden, overtuigen en praten werd de knoop in 1995 doorgehakt. In 1996 was de verzelfstandiging een feit en in 2005 de overgang van stichting naar BV.

In 2006 nam Rob van de Peppel het stokje van Nico over. Onder Rob’s vleugels is onze marktpositie en commerciële drive verder ontwikkeld. Rob’s wetenschappelijke achtergrond zorgde voor nog meer kwaliteit in ons onderzoek en de stap naar advies werd gezet. I&O Research groeide in een krimpende markt, bevindt zich ondertussen in de top tien onderzoeksbureaus in Nederland en is het grootste bureau in de sector Overheid & Onderwijs (MOA, 2015). We zijn gegroeid, maar gewoon gebleven!

Nu, in 2016, met Inge Reijmer en Gerben Huijgen aan het roer, staan we met ruim 50 man personeel, twee mooie vestigingen in Enschede en Amsterdam en een uitgebreide en zeer diverse klantenkring, stevig in het publieke onderzoeklandschap.

Symposium ‘De participerende overheid’ met Kim Putters en Sheila Sitalsing

Om dit twintigjarig jubileum te vieren organiseert I&O Research op 22 november een symposium met als (voorlopige) titel ‘De participerende overheid; op zoek naar de differentiatie’.
Onder andere Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en Sheila Sitalsing, columniste van de Volkskrant, zullen acte de présence geven.

Klanten en relaties van I&O Research zullen na de zomer een uitnodiging ontvangen.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.