Toeristen en omwonenden enthousiast over nieuwe voorzieningen strand Rockanje

De gemeente Westvoorne heeft dit jaar flink geïnvesteerd in het duingebied en het badstrand bij de Eerste en Tweede Slag in Rockanje. In de nazomer van 2015 heeft I&O Research in opdracht van de gemeente ruim 250 bezoekers op het strand van Rockanje gevraagd naar hun mening over de nieuwe voorzieningen. De gemeente Westvoorne heeft dit jaar flink geïnvesteerd in het duingebied en het badstrand bij de Eerste en Tweede Slag in Rockanje. In de nazomer van 2015 heeft I&O Research in opdracht van de gemeente ruim 250 bezoekers op het strand van Rockanje gevraagd naar hun mening over de nieuwe voorzieningen. De gemeente Westvoorne heeft dit jaar flink geïnvesteerd in het duingebied en het badstrand bij de Eerste en Tweede Slag in Rockanje. In de nazomer van 2015 heeft I&O Research in opdracht van de gemeente ruim 250 bezoekers op het strand van Rockanje gevraagd naar hun mening over de nieuwe voorzieningen.
08 januari 2016 |

De gemeente Westvoorne heeft dit jaar flink geïnvesteerd in het duingebied en het badstrand bij de Eerste en Tweede Slag in Rockanje. In de nazomer van 2015 heeft I&O Research in opdracht van de gemeente ruim 250 bezoekers op het strand van Rockanje gevraagd naar hun mening over de nieuwe voorzieningen. Deze nieuwe speeltoestellen voor kinderen, volleybalnetten, voetbaldoeltjes en toiletunits met openbare douches zijn overwegend positief ontvangen. De kritische noot van de bezoekers richt zich op het betaald parkeren, dat vorig jaar is ingegaan met behulp van parkeerautomaten op de parkeerplaatsen bij de Eerste en Tweede Slag. Niet alleen de kosten, maar ook over de hoeveelheid parkeerautomaten is men matig te spreken. Positief noemen ze het feit dat ze ook kunnen betalen met hun mobiele telefoon, hoewel de mobiele dekking op de parkeerplaatsen beter kan. De piekdrukte zorgt overigens niet voor grote parkeeroverlast voor omwonenden van het strandgebied, die allemaal aanvullend per brief zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit onderzoek.

De inwoners van Westvoorne, die naast een brief aan de direct omwonenden ook via het burgerpanel zijn bevraagd, reageren eveneens enthousiast over de nieuwe voorzieningen. Een meerderheid van de 471 deelnemende inwoners constateert dat er sprake is van een verbetering, hoewel de schoonmaak van de douche- en toiletvoorzieningen een aandachtspunt blijft. Verder heeft men suggesties voor aanvullende voorzieningen, zoals een speeltoestel voor kleinere kinderen, voorzieningen voor mindervaliden en een winkeltje met strandartikelen. Wethouder Paméla Blok is blij dat inwoners en bezoekers hebben meegedacht en heeft beloofd de komende jaren aan de slag te gaan met de verbeterpunten uit het onderzoek.

Klik hier voor het artikel in het AD.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.