Symposium: Economische Verkenning Metropoolregio Amsterdam

Op 16 februari worden de belangrijkste cijfers over de economische ontwikkeling van de Metropoolregio Amsterdam gepresenteerd tijdens het symposium Economische Verkenning Metropoolregio Amsterdam 2011.
08 februari 2011 | Thijs Lenderink

Op 16 februari worden de belangrijkste cijfers over de economische ontwikkeling van de Metropoolregio Amsterdam gepresenteerd tijdens het symposium Economische Verkenning Metropoolregio Amsterdam 2011. Deze verkenning dient als kompas voor bestuurders, ondernemers en beleidsmakers bij strategische economische beslissingen en is uitgevoerd in opdracht van het Platform Regionale Economische Stimulering (PRES).

I&O Research heeft, in samenwerking met Bureau Blaauwberg, een thema-artikel geschreven dat nader in gaat op de arbeidsmarkt van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Uit de sterke economische positie van de MRA zich ook in een sterke en goed functionerende arbeidsmarkt? Een gezonde arbeidsmarkt met het oog op de toekomst? Het artikel dat I&O Research en Bureau Blaauwberg hebben samengesteld tracht deze vragen te beantwoorden, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen veerkracht (reactie op de recessie) en met name vitaliteit (de ‘bestendigheid’ op de langere termijn).

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om op het symposium aanwezig te zijn. Het is een stevig programma met veel ruimte voor discussie met de sprekers en de andere genodigden. De dagvoorzitter is Rijk van Ark, directeur EZ, gemeente Amsterdam. Onder de aanwezigen bevinden zich bestuurders, beleidsmakers, vakjournalisten en ondernemers die een voortrekkerspositie innemen in de economische ontwikkeling van de metropoolregio.

Programma

  • 09.00 uur: ontvangst
  • 09.30 uur: opening door Hankie van Baasbank, directeur KvK Amsterdam 
    09.45 uur: prof. dr. Henri de Groot (VU) – introductie onderzoeksresultaten
  • 10.00 uur: reactie Alphons Kurtjens (Rabobank), Arthur van Dijk (Haarlemmermeer) en plenaire discussie
  • 10.30 uur: Ard Kistemaker (Randstad) – ontwikkeling arbeidsmarkt metropoolregio
  • 10.45 uur: reactie Alphons Kurtjens (Rabobank), Arthur van Dijk (Haarlemmermeer) en plenaire discussie
  • 11.15 uur: overhandiging 1e exemplaar aan voorzitter PRES, Carolien Gehrels, Openingshandeling lancering database Economische Verkenningen Metropoolregio
  • 11.30 uur: Lunch 

Datum: 16 februari, 9.00 uur – 12.30 uur
Adres: Kamer van Koophandel, Europazaal, De Ruyterkade 5, Amsterdam
Aanmelden verplicht: www.kvk.nl/metropoolamsterdam
Kosten: gratis 

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.