‘Schoon genoeg’. Gemeente Enschede en I&O Research samen op WMO Congres op 24 september 2015

Met workshop van Yvon Noordman (gemeente Enschede) en Rachel Beerepoot (I&O Research). Resultaatgericht werken bij ondersteuning van het huishouden.
17 augustus 2015 | &

Met workshop van Yvon Noordman (gemeente Enschede) en Rachel Beerepoot (I&O Research).
Resultaatgericht werken bij ondersteuning van het huishouden.

De gemeente Enschede werkt sinds 1 januari 2015 ‘resultaatgericht’ als het gaat om ondersteuning van het huishouden. Dit houdt in dat met aanbieders van hulp bij het huishouden afspraken gemaakt worden over wat het resultaat dient te zijn. En er wordt gerekend met vaste inkoopprijzen per week. De aanbieder is daarbij vrij in het aantal uren dat hij inzet, als het resultaat maar wordt behaald. Maar hoe bepaal je nu welk resultaat het juiste is?

Deze zomer deden I&O Research en de gemeente Enschede hier onderzoek naar. We keken of het huis van mensen met ondersteuning in het huishouden schoon genoeg is. Het onderzoek is uitgevoerd door bij mensen thuis te gaan kijken en met hen in gesprek te gaan. Het leverde interessante uitkomsten op en nieuwe vragen: wat is schoon genoeg?

Tijdens deze workshop gaan we met u in discussie over wat volgens u belangrijk is bij het afrekenen op resultaat en hoe je dit kunt monitoren. Yvon Noordman van de gemeente Enschede vertelt u meer over haar afwegingen en waarom zij koos voor observaties en interviews bij de mensen thuis. Rachel Beerepoot van  I&O Research geeft u een inkijkje in het onderzoek en de dingen waar zij tegenaan liep.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden voor het congres.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.