Roze Week Alkmaar

"Homo hoeft geen scheldwoord te zijn", zo luidt de titel van de conferentie over gelijkheid die zaterdag 25 mei de Roze Week Alkmaar opent. Femke Broeze van Artikel 1 NHN presenteert dan de resultaten van een onderzoek naar tolerantiebeleving.
23 mei 2013 |

“Homo hoeft geen scheldwoord te zijn”, zo luidt de titel van de conferentie over gelijkheid die zaterdag 25 mei de Roze Week Alkmaar opent. Femke Broeze van Artikel 1 NHN presenteert dan de resultaten van een onderzoek naar tolerantiebeleving, pesten en discriminatie-ervaring van leerlingen en docenten in het voorgezet onderwijs in Noord-Holland Noord. Dit onderzoek is in samenwerking met I&O Research uitgevoerd. Bijna 2.300 leerlingen en docenten van acht scholengemeenschappen deden hieraan mee. De resultaten laten zien dat pesten voor een grote groep aan de orde van de dag is. Ook toont het onderzoek aan wat de effecten van pesten zijn voor jongeren en welke invloed een anti-pestbeleid op scholen heeft. De scholen kunnen nu gaan meedoen aan projecten over tolerantie en pesten. Eind 2014 volgt een vervolgmeting, die inzicht zal bieden in de effecten hiervan.

I&O Research flyert en enquêteert

Tijdens de Roze Week Alkmaar is het natuurlijk feest; zo is onder meer er een rondrijdende DJ, een parade en een zwemtocht door de Alkmaarse grachten en een filmfestival. Veel Alkmaarse winkeliers doen mee met Roze Etalages. Naast het feest wordt aandacht gevraagd voor tolerantie ten opzichte van homo’s en transgenders. Onderdeel hiervan is een online onderzoek naar de meldingsbereidheid en ondersteuningsbehoefte van mensen die met discriminatie te maken krijgen – zelf of als getuige. I&O Research is tijdens de openings- en sluitingsevenementen aanwezig met enquêteurs om deelnemers en publiek op te roepen deze online vragenlijst over homotolerantie in te vullen. Meedoen kan direct via smartphone of thuis op tablet of PC. Via de vragenlijst is direct ook een link naar de nieuwe meldings App van Artikel 1 NHN te downloaden. In het najaar volgt eenzelfde onderzoek tijdens de Roze Weken in West-Friesland.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.