Rotterdammers zijn vrij positief over hun situatie

Rotterdammers zijn meer tevreden met hun buurt en hun vertrouwen in de toekomst en de toekomst van Rotterdam neemt toe. Dat blijkt uit het tweede wijkprofiel van het onderzoeksbureau van de gemeente (OBI) dat 16 februari is gepresenteerd. Een vergelijking met de cijfers zowel op het gebied van veiligheid als de fysieke situatie van de […]
22 februari 2016 | Gerben Huijgen

Rotterdammers zijn meer tevreden met hun buurt en hun vertrouwen in de toekomst en de toekomst van Rotterdam neemt toe. Dat blijkt uit het tweede wijkprofiel van het onderzoeksbureau van de gemeente (OBI) dat 16 februari is gepresenteerd. Een vergelijking met de cijfers zowel op het gebied van veiligheid als de fysieke situatie van de stad toont vooruitgang. De sociale index binnen het wijkprofiel geeft aan dat Rotterdam in dat domein stabiel is.
 
Op www.wijkprofiel.rotterdam.nl staat informatie over hoe Rotterdammers naar zichzelf en hun omgeving kijken. Het wijkprofiel laat zien hoe de veiligheids-, de sociale en fysieke index zich ontwikkelen op stedelijk-, gebieds- en wijkniveau. In 2014 kwam het wijkprofiel voor het eerst uit, met de nulmeting van toen is het mogelijk ontwikkelingen zichtbaar te maken.

Feiten en meningen

Het wijkprofiel bestaat zowel uit objectieve cijfers – zoals over luchtkwaliteit, geregistreerde misdrijven in de wijk en leegstand – als uit subjectieve gegevens. Hiervoor hebben bijna 30.000 Rotterdammers hun mening gegeven over bijvoorbeeld de omgang met buurtbewoners, de nabijheid van sportvelden en de ervaren overlast van vuil naast de container. I&O Research heeft dit onderzoek in nauwe samenwerking met OBI uitgevoerd door middel van een online, schriftelijk en telefonisch vragenlijstonderzoek in het voor- en najaar van 2015.

Over het geheel genomen zijn Rotterdammers vrij positief over hun situatie. Zo zijn bewoners tevreden over hun kwaliteit van leven (80% tegenover 79% in 2014). Van de ondervraagde Rotterdammers is 64% tevreden met de manier waarop hij of zij meedoet in de Rotterdamse samenleving (62% in 2014). De meeste Rotterdammers kunnen goed rondkomen van hun inkomen, toch geeft 19% aan er moeite mee te hebben (22% in 2014). Van de Rotterdammers noemt 20% zijn gezondheid matig tot slecht (21% in 2014).

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.