Rijkswaterstaat zet participatieplatform in bij ontwikkelingen van Serious Game

In het najaar van 2014 heeft Rijkswaterstaat in samenwerking met I&O Research een pilot uitgevoerd met een participatieplatform. De pilot is ingezet voor het testen van educatief materiaal in het kader van Ruimte voor de Rivier.
22 januari 2015 |

In het najaar van 2014 heeft Rijkswaterstaat in samenwerking met I&O Research een pilot uitgevoerd met een participatieplatform. De pilot is ingezet voor het testen van educatief materiaal in het kader van Ruimte voor de Rivier. Rijkswaterstaat onderzocht de mogelijkheden en kansen van een serious game voor dit project. Het doel van het participatieforum was om onder de doelgroep zoveel mogelijk ideeën te genereren voor de opzet van een game. Bij deze opdracht is samengewerkt met technasiumleerlingen van de RSG Slingerbos/Levant in Harderwijk.

De opdrachtomschrijving voor de leerlingen stond volledig omschreven op het participatieforum. Leerlingen kregen voor dit forum allemaal een eigen inlognaam en konden via het forum zien welke opdrachten zij binnen een periode van zeven weken moesten uitvoeren. De opdrachten moesten zij vervolgens uploaden op het forum. Leerlingen konden op het forum ook op elkaar reageren. Door gebruik te maken van een digitaal platform waren groepsgesprekken met de doelgroep en opdrachtgever niet nodig. Daarnaast kon de doelgroep op deze manier weloverwogen keuzes maken over de games en deze ook toelichten. Aan het einde van het project hebben de leerlingen hun uitkomsten in een fysieke bijeenkomst gepresenteerd. I&O Research heeft de uitkomsten verwerkt in een onderzoeksverslag waarbij uitvoerig ingegaan wordt op de ideeën over het spelverloop en de vormgeving van de game.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.