Resultaten GGD Gezondheidsmonitors online!

Een derde van de Nederlanders van 19 jaar of ouder geeft aan door gezondheidsproblemen beperkt te zijn in activiteiten die mensen gewoonlijk doen.
04 augustus 2017 | Gerben Huijgen
Resultaten GGD Gezondheidsmonitors online!

Een derde van de Nederlanders van 19 jaar of ouder geeft aan door gezondheidsproblemen beperkt te zijn in activiteiten die mensen gewoonlijk doen. Ook geeft een derde aan een of meer langdurige aandoeningen te hebben. Toch ervaart driekwart de eigen gezondheid als goed of zeer goed. Er bestaan regionale verschillen in deze gezondheidsindicatoren. Dit blijkt uit nieuwe landelijke en regionale cijfers van de gezamenlijke Gezondheidsmonitor van GGD’en, CBS en RIVM. Bijna een half miljoen Nederlanders van 19 jaar en ouder namen in 2016 deel aan dit grootschalige onderzoek door een vragenlijst in te vullen.

In het najaar van 2016 heeft I&O Research voor een groot aantal GGD’en het veldwerk van de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen uitgevoerd.
Na afloop van het veldwerk zijn de resultaten geschoond en door het CBS gewogen. Daarna kon elke GGD aan de slag met de analyse en rapportage.
Veel resultaten worden op een aantrekkelijke wijze online ontsloten in de vorm van factsheets, infographics of interactieve tools waar de gebruiker haar eigen tabellen kan genereren.
Enkele voorbeelden van GGD Rotterdam Rijnmond, Noord en Oost Gelderland en Drenthe vindt u via onderstaande links:

https://ggd-rotterdam.buurtmonitor.nl/jive?report=gm2016_12

http://ggd-noord-en-oostgelderland.instantmagazine.com/factsheet/monitor-volwassenen-en-ouderen

http://www.gezondheidsgegevensdrenthe.nl/

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.