Public Matters 2014: houd de burger in het vizier

Trendsetters over toekomst relatie overheid-burger Na het succes van vorig jaar kwamen op 30 oktober jl. opnieuw een kleine honderd publieke professionals bijeen voor de tweede editie van het evenement Public Matters. Tijdens Public Matters stonden de thema’s hostmanship, citizenship en leadership en de onderlinge samenhang van deze thema’s centraal. Professionals bij de overheid hebben […]
12 november 2014 | Peter Kanne

Trendsetters over toekomst relatie overheid-burger Na het succes van vorig jaar kwamen op 30 oktober jl. opnieuw een kleine honderd publieke professionals bijeen voor de tweede editie van het evenement Public Matters.

Tijdens Public Matters stonden de thema’s hostmanship, citizenship en leadership en de onderlinge samenhang van deze thema’s centraal. Professionals bij de overheid hebben te maken met ingrijpende bezuinigingen terwijl ze de kwaliteit van de dienstverlening op peil moeten houden, de zelfredzaamheid van mensen moeten stimuleren en hen tot slot ook optimaal in staat moeten stellen om te kunnen participeren. Wat vraagt dit van ambtenaren en van het management binnen publieke organisaties?  Wat betekent dit voor de wijze waarop de overheid vorm moet geven aan haar processen en handelen.

I&O Research was één van de vier organisatoren, samen met de NVvB, Hostmanshipgroep en WeGovernment. Het ministerie van Binnenlandse Zaken was één van de partners en doet verslag.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.