Peilingen en levendige stadsgesprekken voor de gemeente Weesp

In opdracht van de gemeente Weesp voerde I&O Research in het voorjaar van 2016 een burger- en een ondernemerspeiling (de Waarstaatjegemeente-peilingen van VNG/KING) uit en begeleidde in juni zes stadsgesprekken met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.
30 augustus 2016 | Peter Kanne

In opdracht van de gemeente Weesp voerde I&O Research in het voorjaar van 2016 een burger- en een ondernemerspeiling (de Waarstaatjegemeente-peilingen van VNG/KING) uit en begeleidde in juni zes stadsgesprekken met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De stadsgesprekken maken deel uit van een groter bestuurskrachtonderzoek. Een van de raadsleden of de burgemeester deed steeds de aftrap voor de gesprekken, de gespreksleiding werd verzorgd door I&O-onderzoeker Peter Kanne.

De gemeenteraad van Weesp zal dit najaar – mede op basis van de resultaten uit de peilingen en de stadsgesprekken – de bestuurlijke toekomst van Weesp vastleggen.

Het Weesper Nieuws schreef:
“De stadsgesprekken leveren ook een mooi bijproduct op: de Weespers konden in een informele sfeer praten over de problemen die zij ondervinden bij het wonen in Weesp. Dat liep uiteen van het niet kunnen parkeren van de auto, een gevoel van eenzaamheid tot ergernissen rond scholen en het gebrek aan goede sociale huurwoningen.”

Klik hier voor het artikel in Het Weesper Nieuws.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.