Overijsselse evenementen: Dickens Festijn in Deventer meest gewaardeerd

In 2017 deed I&O Research in opdracht van de provincie Overijssel onderzoek naar de beleving van en tevredenheid met beeldbepalende evenementen in Overijssel.
20 april 2018 | Ralf ten Hove
Overijsselse evenementen: Dickens Festijn in Deventer meest gewaardeerd

In 2017 deed I&O Research in opdracht van de provincie Overijssel onderzoek naar de beleving van en tevredenheid met beeldbepalende evenementen in Overijssel.
Dit zijn de 17 Overijsselse evenementen waarvoor de provincie in de periode 2017-2019 subsidie geeft, omdat het volgens de provincie evenementen van hoge kwaliteit zijn die een breed publiek uit Overijssel, Nederland en het buitenland laten kennismaken met cultuur, sport en beweging en bovendien een belangrijke economische betekenis hebben voor de provincie.

Op alle 17 evenementen hebben de bezoekers ter plekke hun oordeel kunnen geven over onder andere het programma, de organisatie, sfeer en het profiel van het evenement. Daarnaast zijn diverse achtergrondkenmerken van de bezoekers in kaart gebracht, zoals geslacht, herkomst en leeftijd.

Bezoekers beoordelen deze evenementen gemiddeld met een 8,2. Het Dickens Festijn in Deventer krijgt van bezoekers het hoogste rapportcijfer (8,7), gevolgd door de Triathlon Holten (8,6) en het Ribs and Blues Festival in Raalte (8,5). Bezoekers zijn vooral enthousiast over de sfeer op de evenementen: gemiddeld met een 8,6.

Een op drie bezoekers komt van buiten Overijssel. Vooral de evenementen in Deventer trekken veel bezoekers van ver. Op de Deventer Boekenmarkt komt bijna drie kwart van het publiek van buiten de provinciegrenzen. Het Dickens Festijn trekt met afstand de meeste buitenlandse bezoekers (16 procent).

De gemiddelde leeftijd van de bezoekers is 41 jaar. De culturele evenementen trekken over het algemeen een ouder publiek dan de sportevenementen. Bezoekers van het Dickens Festijn zijn met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar het oudste. Het Bevrijdingsfestival in Zwolle, – waar onder meer Miss Montreal en Chef’Special optraden – trekt het jongste publiek, met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Ralf ten Hove

Onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.