Over duurzame kantoren en duurzame inwoners

I&O Research Enschede huurt sinds begin april een kantoor in Park Phi aan de Zuiderval in Enschede. De officiële opening van het park, dat uit drie torens bestaat, was op vrijdag 28 september.
02 oktober 2012 |

I&O Research Enschede huurt sinds begin april een kantoor in Park Phi aan de Zuiderval in Enschede. De officiële opening van het park, dat uit drie torens bestaat, was op vrijdag 28 september. Park Phi behoort tot de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland. Naar aanleiding van de opening hebben we inwoners van Enschede via een online peiling enkele vragen gesteld over duurzaamheid in het algemeen en duurzame kantoren en duurzame consumptie in het bijzonder.

Eén op de vijf inwoners kent Park Phi. Dat is nog niet zo heel veel, maar Park Phi bestaat ook nog niet zo lang. Het is dan ook niet vreemd dat het aantal mensen dat in de drie kantoortorens werkt, ruim 1.000 (waarvan de helft part time), flink wordt onderschat. Slechts 12% denkt dat er meer dan 500 mensen werken.

De keuze voor duurzame kantoren sluit goed aan bij de voorkeuren van inwoners. Vier op de vijf inwoners vindt aandacht voor duurzaamheid belangrijk. Slechts een kwart van de inwoners vindt dat bedrijven doorgaans voldoende aandacht voor duurzaamheid hebben. De 50-minners zijn vaker ontevreden over de mate waarin bedrijven aandacht hebben voor duurzaamheid dan 50-plussers.

Naar eigen zeggen vertonen inwoners van Enschede zelf zeer duurzaam gedrag. Meer dan 80% gebruikt spaar- of ledlampen, meer dan de helft maakt bewust minder gebruik van de auto en is spaarzaam met water. Bijna de helft let bij aankoop van producten op het energiegebruik en past isolatie toe in en rondom het huis. Een kwart koopt wel eens biologische producten.

In hoeverre inwoners van Enschede hiermee afwijken van inwoners van andere steden is niet onderzocht, maar duidelijk is wel dat Park Phi en Enschede goed bij elkaar passen!

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.