Ontmoet de boze witte man (en I&O Research) op het VNG Jaarcongres 2017

'Vakmanschap' is het thema van het Jaarcongres 2017, dat plaatsvindt op 13 en 14 juni in Goes. Welke eigenschappen worden van lokale bestuurders verwacht, nu en in de toekomst?
06 april 2017 | Thijs Lenderink & Jaap Bouwmeester

‘Vakmanschap’ is het thema van het Jaarcongres 2017, dat plaatsvindt op 13 en 14 juni in Goes. Welke eigenschappen worden van lokale bestuurders verwacht, nu en in de toekomst?

Een thema waar I&O Research zich goed bij op z’n gemak voelt. En een vraag die we graag beantwoorden. Speciaal voor dit Jaarcongres voeren we in opdracht van de VNG een groot onderzoek uit onder Nederlandse burgers én bestuurders naar hun ‘ideale’ bestuurder. De resultaten worden gepresenteerd in het openingsprogramma.

Deelcongres I&O Research: ontmoet de boze witte man

I&O Research is op drie manieren bij het Jaarcongres betrokken. We verzorgen het onderzoek naar de ‘ideale bestuurder’, er zal een I&O-stand zijn waar de volledige rapportage te verkrijgen is en we verzorgen het deelcongres ‘Ontmoet de boze witte man’.

Hoe gaat u als bestuurder om met inwoners die iets anders willen dan u van plan bent? Hoe treedt u op bij calamiteiten? Grote maatschappelijke onrust? Wat verwachten burgers van u en hoe speelt u hierop in?

Dit vraagt niet alleen een scherp beeld van de rol die van u verwacht wordt, maar ook van uw persoonlijke vaardigheden en de stijl die u hanteert.

I&O-onderzoeksadviseurs Mireille Koomen, Jaap Bouwmeester en Tijmen Siermann gaan hierover in een interactieve sessie met u aan de slag. Ze gebruiken daarvoor onder andere de uitkomsten uit het speciaal voor het VNG Jaarcongres uitgevoerde onderzoek ‘De bestuurder van de toekomst’.

Wat verwachten burgers van lokale bestuurders, hoe zien bestuurders zichzelf en in hoeverre matcht dit met elkaar?

Het grootste deel besteden we aan de praktijk. Of eigenlijk doet u dat zelf, samen met uw collega’s. Aan de hand van een realistisch praktijkvoorbeeld mag u de verworven inzichten in de strijd werpen tijdens een ‘real life’ confrontatie met de boze burger.

Wie toont zich een waardig bestuurder van de toekomst en weet de situatie meester te blijven?

Meer weten of aanmelden? Klik op onderstaande link, deelcongres 13.

https://www.vngjaarcongres.nl/deelcongressen/

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

afbeelding

Jaap Bouwmeester

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.