Online onderzoekstools van I&O Research

I&O Research ontwikkelt online onderzoekstools waarmee de klant volledige regie over het onderzoek krijgt: van het uitnodigen van deelnemers aan het onderzoek via email tot en met het analyseren van de feedback van respondenten.
30 september 2014 | Frank ten Doeschot

I&O Research ontwikkelt online onderzoekstools waarmee de klant volledige regie over het onderzoek krijgt: van het uitnodigen van deelnemers aan het onderzoek via email tot en met het analyseren van de feedback van respondenten. Deze onderzoekstools worden op maat gemaakt en combineren vier elementen die normaal gesproken los van elkaar worden uitgevoerd: de (online) vragenlijst, het uitnodigen van respondenten, het verzamelen van vragenlijsten en het onderzoeksverslag. Deze aanpak is vooral geschikt bij continu onderzoek, waarbij de deelnemers aan het onderzoek ‘druppelsgewijs’ worden uitgenodigd. Door zo’n project als onderzoekstool aan te bieden kunnen we voor onze klant kosten besparen zonder dat deze meteen zelf het hele onderzoek hoeft uit te voeren.

Case: wervings- en selectiebureau
Een wervings- en selectiebureau zocht ondersteuning bij klanttevredenheidsonderzoek onder haar klanten (werkgevers) en geplaatste medewerkers. Wij hebben zowel voor de werkgever als de geplaatste medewerker een passende vragenlijst ontwikkeld en beide geprogrammeerd in onze online enquête omgeving. De detacheerder vult een eenvoudig online formulier in, waarna automatisch de uitnodigingsmails met unieke link naar vragenlijst naar de werkgever en de medewerker worden verstuurd. Daarnaast zorgt de onderzoekstool voor individuele feedback aan de betrokken account manager, die deze informatie gebruikt in het evaluatiegesprek met de werkgever en de geplaatste medewerker. Verder kan de detacheerder met onze online reporter realtime de overall resultaten volgen.

Case: provincie
Voor de afdeling communicatie van een provincie ontwikkelde I&O Research een online onderzoekstool voor de interne evaluatie van provinciale communicatiecampagnes. Met deze Communicatiemiddelenmeter kan de projectleider van elke communicatiecampagne na afloop zelf de betrokken collega’s via email uitnodigen om de campagne-ervaringen met elkaar te delen. De projectleider ontvangt elke ingevulde enquête in de mailbox en wordt via een geautomatiseerd dashboard geïnformeerd over de gemiddelde beoordeling van het instrument op zes aspecten.

Uw voordelen:
U heeft zelf de regie
U bent altijd op de hoogte
U kunt direct bijsturen

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Frank ten Doeschot

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.