Ondertekening verzelfstandiging weekmarkten Olst-Wijhe

In de Brasserie van het Holstohus in Olst is door de ondertekening van de overeenkomsten het startsein gegeven voor de verzelfstandiging van de weekmarkten in Olst en Wijhe.
04 juli 2013 |

In de Brasserie van het Holstohus in Olst is door de ondertekening van de overeenkomsten het startsein gegeven voor de verzelfstandiging van de weekmarkten in Olst en Wijhe.

Wethouder Cor van den Berg en Henk Achterhuis, ondertekenaar namens Stichting Markt van Morgen en voorzitter CVAH (zie afbeelding).

Een aantal marktkooplieden waren aanwezig om te zien dat wethouder Cor van den Berg en voorzitter van de Stichting Markt van Morgen, tevens voorzitter van de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel, de heer Henk Achterhuis, de overeenkomsten ondertekenden.

Het proces tot verzelfstandigen van de beide weekmarkten is op voorspraak van de marktondernemers ingebracht door de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel. Verschillende marktondernemers hebben in dit proces een actieve rol gehad. Er is gewerkt aan een businessplan voor toekomstgerichte, bedrijfsmatig opgezette en georganiseerde weekmarkten. Het uitgewerkte model is bij de marktondernemers en bij de gemeente positief ontvangen. Dit houdt onder meer in dat de ondernemers op de markten in Olst en Wijhe hiervoor de Stichting Markten Olst-Wijhe willen oprichten. Door de verzelfstandiging kunnen de markten commerciëler worden geëxploiteerd tegen lagere kosten.

Na de ondertekening werd er gezamenlijk een toast uitgebracht op een goede toekomst van de markten in Olst en Wijhe.

Bron: www.olst-wijhe.nl

De verzelfstandiging van de markten in Olst en Wijhe vloeit voort uit het zogenoemde Markt van Morgen-traject. I&O Research is op dit moment door het hele land bezig met tal van Markt van Morgen-trajecten, gericht op het meer bedrijfsmatig opzetten en organiseren van warenmarkten met een afgewogen (her)verdeling van taken en verantwoordelijkheden tussen gemeente en ondernemers. Deze trajecten zijn een gezamenlijke opdracht van het HBD en elke deelnemende gemeente.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.