Onderbouwd advies over de behoefte aan bedrijventerreinen

In het afgelopen jaar heeft I&O Research verscheidene gemeenten adequaat geadviseerd over de ruimtebehoefte van het lokale bedrijfsleven.
04 juli 2013 | Robert Nordeman

In het afgelopen jaar heeft I&O Research verscheidene gemeenten adequaat geadviseerd over de ruimtebehoefte van het lokale bedrijfsleven. Onze aanpak voor advies over ruimtebehoefte kenmerkt zich door: goede onderbouwing, haalbaarheid en draagvlak.

De onderbouwing van ruimtebehoefte bereiken we onder andere door een enquête uit te zetten onder het bedrijfsleven waarin gevraagd wordt naar concrete plannen om uit te breiden en/of te verhuizen en de ruimtevraag die daar mee gemoeid is. Deze ‘bottom up’ benadering heeft voordelen ten opzichte van een ‘top down’ benadering (afschalen van regionale prognoses), omdat de vraag naar ruimte concreter, actueler en preciezer wordt weergegeven. Bovendien biedt een enquête de mogelijkheid om naast de kwantitatieve, ook de kwalitatieve vraag te onderzoeken: welk type pand/terrein zoekt men, waar wil men gevestigd zijn en welke omgevingsfactoren hebben prioriteit?

De haalbaarheid van de ruimtebehoefte toetsen we door middel van een nuchtere kijk op de onderzoeksresultaten: wat zijn de trends en ontwikkelingen, hoe is de lokale en regionale situatie, hoe lopen soortgelijke projecten in de praktijk? Door stakeholders vroeg in het traject te betrekken bij het onderzoek, vergroten we het draagvlak van de resultaten en weten we weerstand te kanaliseren.

Meer weten over onze aanpak om ruimtebehoefte realistisch in kaart te brengen?

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Robert Nordeman

Onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.