Monitor veilig ondernemen

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is een beproefd en bruikbare hulpstructuur voor gemeenten en ondernemersverenigingen voor het organiseren van samenwerking en het denken over veiligheid.
06 maart 2012

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is een beproefd en bruikbare hulpstructuur voor gemeenten en ondernemersverenigingen voor het organiseren van samenwerking en het denken over veiligheid.

Om te kunnen komen tot een kwalitatief en gedragen plan van aanpak, moeten eerst de problemen binnen het gekozen gebied goed in kaart worden gebracht. Welke problemen spelen er nu daadwerkelijk? De veiligheidsanalyse is van belang om vanuit diverse bronnen inzicht te krijgen in de feitelijke criminaliteit. Dit kan door analyse van beschikbare gegevens, al dan niet in combinatie met de Basisenquête Veilig Ondernemen. Deze is speciaal ontwikkeld om de veiligheid in een winkelgebied of bedrijventerrein in kaart te brengen. Daarvoor zijn twee verschillende enquêtes gemaakt, één gericht op ondernemers en één op winkelend publiek. In beide enquêtes worden vragen gesteld over slachtofferschap en gevoelens van onveiligheid. De ondernemersenquête gaat daarnaast ook in op het draagvlak voor samenwerking en deelname aan collectieve arrangementen. Vanzelfsprekend is bij alle enquêtes maatwerk mogelijk.

I&O Research kan deze enquêtes voor u uitvoeren. We beschikken over uitgebreide expertise op het gebied van (lokaal) veiligheidsonderzoek. We kunnen een telefonische nulmeting onder 100 ondernemers uitvoeren voor € 3.000,- excl. BTW. Een onderzoek in de vorm van een 0- en 1-meting is al mogelijk vanaf € 5.500,-. Voor een 0- en 1-meting door middel van een bezoekersenquête in een winkelgebied gelden dezelfde prijzen. De genoemde opties zijn inclusief een aantrekkelijk vormgegeven rapportage.

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.