Mogelijke effecten factory outlet Bleizo in kaart gebracht

Op verzoek van de provincie Zuid-Holland heeft I&O Research dit voorjaar een inventarisatie gemaakt van de effecten van de mogelijke vestiging van een factory outlet center (FOC) vlakbij Zoetermeer.
24 mei 2012 | Thijs Lenderink &

Op verzoek van de provincie Zuid-Holland heeft I&O Research dit voorjaar een inventarisatie gemaakt van de effecten van de mogelijke vestiging van een factory outlet center (FOC) vlakbij Zoetermeer. De provincie wil weten wat een FOC betekent voor de ruimtelijke kwaliteit van bestaande winkelgebieden. Het gaat om winkelgebieden met meer dan 1.000 m2 verkoopvloeroppervlak in de branche mode en luxe die vanuit Bleizo binnen 30 minuten per auto bereikbaar zijn.

Naast de mogelijke effecten van de vestiging van het FOC zijn ook de mogelijke effecten van autonome ontwikkelingen(zoals demografie en on-line winkelen)in kaart gebracht.

De gecombineerde effecten zijn modelmatig bepaald voor 2015 en 2020 en voor drie varianten van het FOC, waarbij variatie is aangebracht in het aandeel hoogwaardig en exclusieve mode en luxe dat het FOC aanbiedt. Vervolgens zijn de resultaten van de gecombineerde effecten ‘vertaald’ naar de toekomstige ruimtelijke kwaliteit van de winkelgebieden. Het rapport wordt momenteel door de provincie gebruikt in de besluitvorming over de (toe)komst van het FOC.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.