Mireille Koomen zet kwalitatief onderzoek, medewerkers en cultuur op de kaart

Met ingang van 1 april is Mireille Koomen I&O Research komen versterken als senior-onderzoeker Burger & Bestuur en trekker kwalitatief. Mireille was al langer als freelancer verbonden aan I&O Research.
07 april 2017 | Mireille Koomen

Met ingang van 1 april is Mireille Koomen I&O Research komen versterken als senior-onderzoeker Burger & Bestuur en trekker kwalitatief. Mireille was al langer als freelancer verbonden aan I&O Research. Ze voerde onder andere kwalitatieve trajecten uit voor het ministerie van Binnenlandse Zaken, de provincie Drenthe en diverse gemeenten. Hiervoor werkte ze 15 jaar bij TNS NIPO en sinds 3 jaar runt ze haar eigen bedrijf (ReConnect Coaching & Advies). 

Kwalitatief onderzoek

Mireille zal bij I&O Research het kwalitatief onderzoek nadrukkelijker op de kaart zetten. Op de I&O-vestiging in Amsterdam is hiertoe een nieuwe gespreks- en meekijkruimte met alle benodigde faciliteiten in gebruik genomen.
De vraag naar verdieping op motieven en drijfveren van burgers en andere doelgroepen neemt toe. Naast diepte-interviews en focusgroepen richt I&O zich op projectieve en creatieve werkvormen. Zo wordt niet alleen de rationele, maar ook de emotionele beleving van respondenten belicht. Daarnaast zal Mireille het aanbod van online kwalitatief onderzoek en gedragsobservaties verder ontwikkelen.

Medewerkers en cultuur

Mireille is ook specialist medewerkerbetrokkenheid. De overheid is zoekende naar een gezonde balans tussen zelfsturing en ondersteuning. Met Mireille heeft I&O Research de expertise en het instrumentarium in huis om belangrijke cultuuraspecten binnen publieke organisaties effectief te monitoren en te optimaliseren.
Mireille: “cultuuraspecten hebben grote invloed op het werkgeluk van ambtenaren. De organisatiecultuur wordt in belangrijke mate gevormd door voorbeeldgedrag van leidinggevenden en de relatie met collega’s. Naast leiderschap en onderling vertrouwen spelen talentontwikkeling, autonomie en vitaliteit een belangrijke rol bij het vergroten van het werkgeluk.”

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.