Match studie UU Science & Innovation en arbeidsmarkt

Voor het Copernicus Institute of Sustainable Development van de Universiteit Utrecht (UU) heeft I&O Research onderzoek gedaan naar de arbeidsmarktsituatie van alumni van de opleiding Science & Innovation.
09 februari 2016 | Thijs Lenderink

Voor het Copernicus Institute of Sustainable Development van de Universiteit Utrecht (UU) heeft I&O Research onderzoek gedaan naar de arbeidsmarktsituatie van alumni van de opleiding Science & Innovation. Hen is (in het Engels) gevraagd of ze betaald werk hebben, hoe ze hun baan gevonden hebben, wat hun eerste baan was na het afstuderen en in hoeverre de opleiding aansluit bij hun werk.

Uit het onderzoek blijkt dat de arbeidsmarktperspectieven voor alumni Science & Innovation gunstig zijn. Ruim 90% heeft betaald werk en ruim 70% heeft werk dat wat betreft inhoud of niveau gerelateerd is aan hun opleiding. Ook bleek dat de meerderheid al binnen 3 maanden na afstuderen een baan vond.

Over het algemeen zijn de alumni hier tevreden over de match tussen studie en baan. Aan het stimuleren van intellectuele kwaliteiten en interdisciplinaire vaardigheden werd voldoende aandacht gegeven in de opleiding. Onvoldoende aandacht kregen netwerkvaardigheden en ICT/data vaardigheden.

Met behulp van de uitkomsten van het onderzoek zal het Copernicus Instituut het opleidingsprogramma verder verbeteren. Het onderzoek wordt ook gebruikt om informatie te verkrijgen voor de periodieke visitatie van de opleiding.

Voor dit onderzoek zijn in 2015 700 alumni benaderd van de studierichtingen Natuurwetenschap en Innovatiemanagement (bachelor), Science and Innovation Management, Innovation Sciences en Energy Science (master). In totaal namen 131 alumni deel aan het online onderzoek.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.