Landelijke bijeenkomst Openbaar Vervoer; 28 mei 2015, Galgenwaard Utrecht

Slim gebruik van data kan overheden helpen bij het nemen van beleidsbeslissingen. Op 28 mei 2015 organiseert CROW-KpVV de eerste landelijke bijeenkomst over het benutten van data in het openbaar vervoer (ov).
04 maart 2015 | Janneke Dijkers & Peter Kanne

Met workshop I&O Research & landelijk onderzoek: imago OV

Slim gebruik van data kan overheden helpen bij het nemen van beleidsbeslissingen. Op 28 mei 2015 organiseert CROW-KpVV de eerste landelijke bijeenkomst over het benutten van data in het openbaar vervoer (ov). Het doel van deze kennisdag is het tonen van toepassingen voor beschikbare data. Daarnaast kunnen verschillende regio’s van elkaar leren door data te koppelen en te vergelijken. Er liggen kortom volop kansen op het gebied van datagebruik in het ov

Enkele onderwerpen die tijdens de bijeenkomst aan de orde komen:

  • Van reisadvies naar informatie: wat kunnen we met data van 9292?
  • Kostenkengetallen: wat weten we over de kosten van het ov?
  • Slim gebruik van databronnen: hoe kom je van data tot concrete verbeteringen?
  • Informatie uit reisadviesaanvragen
  • Meten van duurzaamheid
  • Imago van het ov onder verschillende typen reizigers

Deelsessie I&O Research: Wat leren verschillen tussen ov-reizigers en niet-reizigers ons?

Sprekers: Janneke Dijkers en Peter Kanne, I&O Research
Al meer dan tien jaar lang meet de OV-Klantenbarometer jaarlijks de klantbeleving in het stads- en streekvervoer. I&O Research voert de OV-Klantenbarometer uit. In dit onderzoek geven ruim 90.000 ov-reizigers hun mening over het ov.
Hoe verhoudt het beeld van ov-reizigers zich tot het beeld van mensen die nagenoeg nooit met het ov reizen? En wat zijn de sterke en zwakke punten van vervoersmodaliteiten in de ogen van reizigers? I&O Research onderzocht speciaal voor deze bijeenkomst het imago van het ov en andere vervoersvormen onder gebruikers én niet-gebruikers.
Centrale vraag tijdens de sessie: Kunnen we op basis van deze onderzoeken handvatten voor beleid vinden en is het mogelijk om op basis van deze kennis meer mensen te verleiden met ov te gaan reizen?

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn bij overheden (rijksoverheid, provincies, gemeenten en metropoolregio’s), vervoersbedrijven (stad- en streekvervoer en NS), reizigersorganisaties en kennisinstituten.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.