Kwaliteitsimpuls warenmarkten Oisterwijk

De gemeente Oisterwijk wil de warenmarkten in Oisterwijk en Moergestel behouden en een kwaliteitsverbetering stimuleren.
13 december 2017 | Thijs Lenderink & Ester Hilhorst
Kwaliteitsimpuls warenmarkten Oisterwijk

De gemeente Oisterwijk wil de warenmarkten in Oisterwijk en Moergestel behouden en een kwaliteitsverbetering stimuleren. Daarvoor heeft de gemeente een werkgroep (marktondernemers en vertegenwoordigers van Centrummanagement Oisterwijk) opgericht en I&O Research gevraagd om dit traject te begeleiden. In vier interactieve bijeenkomsten met de werkgroep, één met de betrokken ambtenaren en één bijeenkomst met alle marktondernemers is een totaalbeeldontstaan op basis waarvan I&O een gedragen advies heeft geschreven.  

Verzelfstandiging blijkt financieel niet haalbaar en ook onder de ondernemers is daarvoor geen animo en draagkracht. Een compactere opstelling op de locatie De Lind in combinatie met betere handhaving van de op- en afrijtijden (inclusief opruimen van de stroompotten en de hekken en het weren van vrachtwagens van het marktterrein) kunnen de overlast voor de omgeving beperken en de markt aantrekkelijker maken voor het publiek. Door toevoeging van kwalitatief goede food-kramen kan de markt aantrekkelijker worden en ook beter aansluiten bij de kwaliteit van de winkels in het centrum van Oisterwijk. Ten slotte gaan de marktkooplieden samen met Centrummanagement Oisterwijk werken aan de promotie van de markt en het centrum als geheel.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

afbeelding

Ester Hilhorst

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.