Klant- en burgerpanels

Veel profit en non-profitorganisaties zijn tegenwoordig doordrongen van het belang coproductie. Zowel voor feedback over de dienstverlening, als voor productontwikkeling en voor binding met de organisatie of het merk.
24 januari 2014

Online oplossingen voor meer betrokkenheid

Het belang van coproductie

Veel profit en non-profitorganisaties zijn tegenwoordig doordrongen van het belang coproductie. Zowel voor feedback over de dienstverlening, als voor productontwikkeling en voor binding met de organisatie of het merk. Onze online panels voorzien hierin bij uitstek. De samenstelling en inrichting van elk online panel is maatwerk. Wij verzorgen het hele traject van werving, panelmanagement en -beheer, hosting, vragenlijsten, analyses, insights, presentaties en advies. Voor optimale kwaliteit en representativiteit werven wij panelleden via uiteenlopende media zowel online als offline.

Ruim tien jaar ervaring

I&O Research heeft ruim 10 jaar ervaring met online panels voor overheden en bedrijven. Wij verzorgen de opzet, het beheer en de uitvoering van peilingen en adviseren hierover. In de praktijk varieert onze ondersteuning van het beschikbaar stellen van onze online applicatie tot en met volledige uitvoering. Ook de schaal van de panels die wij beheren varieert: van 200 tot 40.000 deelnemers. Het aantal peilingen per panel loopt uiteen van enkele per jaar tot twee per maand. Door onze ruime ervaring zijn wij in staat veel oplossingen op een efficiënte wijze toe te passen en als het moet snel te improviseren.

Betaalbaar maatwerk

Onze aanpak laat zich het best omschrijven als ‘betaalbaar maatwerk’. Dat geldt voor alle werkzaamheden die wij voor u verrichten: van werving, binding en panelbeheer tot de uitvoering van peilingen en onze rapportages daarover. Vragenlijsten stellen we in nauw overleg met u samen. We beschikken over een uitgebreide vragenlijst-bibliotheek die we voor klanten beschikbaar stellen. Onze factsheets zijn zelfstandig leesbare verslagen, geen automatische uitdraaien met alleen tabellen en grafieken. Peilingen voeren we vlot uit, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het onderzoek.

Doe-het-zelf peilingen

Dit zijn peilingen waarbij u zelf de vragenlijst ontwikkelt en aanlevert. I&O Research verzorgt de online enquete en levert na afloop alleen een databestand plus tabellen op. Via onze Online Reporter is de respons real-time te volgen en kunnen op eenvoudige wijze tabellen worden samengesteld.

Begrijpelijk en smartphoneproof

De functies en de lay-out van de panelwebsite ontwikkelen wij samen met u. Net als de inhoud van de factsheets waarmee we in begrijpelijke taal verslag doen van de peilingen. Onze online applicatie is smartphoneproof. Onze vragenlijsten worden smartphonevriendelijk vormgegeven.

Privacy

Wij staan voor een zeer zorgvuldige omgang met de panelleden. Dat betekent onder meer het netjes beantwoorden van vragen van panelleden (via onze gratis helpdesk) en aandacht voor invulbaarheid en aantrekkelijkheid van vragenlijsten. Bovendien zijn ook de privacy en internetveiligheid bij ons online onderzoek goed geborgd.

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.