I&O Research wint aanbesteding Monitoring OV Oost NL

Van 2018 tot en met 2020 gaat I&O Research de uitvoeringskwaliteit van alle bus- en treinconcessies in Gelderland, Overijssel en Flevoland monitoren.
12 oktober 2017 |
I&O Research wint aanbesteding Monitoring OV Oost NL

Mysteryguest onderzoek

Van 2018 tot en met 2020 gaat I&O Research de uitvoeringskwaliteit van alle bus- en treinconcessies in Gelderland, Overijssel en Flevoland monitoren. Dit monitoren gebeurt door Mysteryguests die in en rond treinen en bussen en op haltes en stations controleren of de kwaliteit van het vervoer op orde is. Gekeken wordt naar onder meer de reinheid van de bussen, de aanwezigheid en juistheid van lijninformatie, de kwaliteit van de reisinformatie en de klantvriendelijkheid van bus- en treinpersoneel.

Met de Mysteryguest onderzoeken is onze opdrachtgever OV-Oost in staat om te controleren of vervoerders zich op diverse prestatie-indicatoren houden aan de gemaakte afspraken. Daarnaast geven de onderzoeken inzicht in mogelijkheden om het openbaar vervoer nu en in de toekomst verder te verbeteren.

Vliegende brigades en haltescans

Naast de ‘reguliere’ metingen zetten wij Vliegende Brigades in. Dit zijn snelle, extra onderzoeken waarmee OV-Oost snel inzicht krijgt in actuele zaken, zoals bijvoorbeeld drukte in de trein of een extra check op geconstateerde minors. Een derde onderdeel van het project OV-Monitoring is de haltescan. Haltes en haltevoorzieningen vormen het gezicht van het openbaar vervoer in de open ruimte. Het is dus belangrijk dat ook hier de kwaliteit en uitstraling op orde zijn. Om dit te controleren voeren wij op verzoek van OV-Oost haltescans uit, waarbij we op verschillende items checken of de halte op orde is.

Concessiemonitoring Stadsvervoer Amsterdam

I&O Research heeft heel veel ervaring met onderzoek en monitoring in het openbaar vervoer. Zo verzorgen wij momenteel de monitoring van de concessie Stadsvervoer Amsterdam en brengen we de tevredenheid van reizigers in het landelijke openbaar vervoer in beeld via de OV-Klantenbarometer. De nieuw verkregen opdracht voor OV-Oost sluit hier naadloos op aan.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.