I&O Research voert veldwerk Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2016 uit

Alle regionale GGD'en voeren momenteel een grootschalig onderzoek uit dat gericht is op de gezondheid en leefstijl van volwassenen (vanaf 19 jaar) en ouderen, ook wel de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2016 genoemd.
14 november 2016 | Gerben Huijgen

Alle regionale GGD’en voeren momenteel een grootschalig onderzoek uit dat gericht is op de gezondheid en leefstijl van volwassenen (vanaf 19 jaar) en ouderen, ook wel de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2016 genoemd. In het najaar van 2012 is deze monitor ook gelijktijdig door alle GGD’en in Nederland uitgevoerd. I&O Research voert voor 13 GGD’en het veldwerk uit dat bestaat uit schriftelijk en online onderzoek, in de G4 aangevuld met telefonisch en face to face veldwerk. Onderwerpen in de vragenlijst zijn o.a. gezondheid, leefstijl, bewegen, mantelzorg en samenleving.

Om uitspraken op gemeenteniveau te kunnen doen, en soms ook nog op het niveau van wijken, heeft het CBS een grote steekproef getrokken. Voor de GGD’en waar I&O Research het veldwerk voor uitvoert gaat het om meer dan 600.000 personen. Er zijn verschillende maatregelen getroffen om de respons te verhogen. Bijvoorbeeld het gebruik van een opvallende uitnodigingskaart en een afwijkende vormgeving van de envelop. Online respondenten kunnen direct na het invullen van de vragenlijst tips krijgen hoe hun gezondheid en leefstijl kan verbeteren. Tot slot zijn er verschillende vormen van incentives en verlotingen die respondenten prikkelen tot deelname. De veldwerkperiode loopt tot begin december. Begin 2017 gaat het CBS aan de slag met het samenvoegen van alle datasets en de weging. In de loop van het voorjaar worden de eerste resultaten verwacht.

Klik hier voor meer informatie op website van GGD GHOR.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.