I&O Research voert Randstad Koopstromenonderzoek 2016 uit

Om de feitelijke ontwikkelingen in de detailhandel scherper te kunnen volgen, laten de Randstadprovincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht in nauwe samenwerking met gemeenten en regio’s in 2016 een nieuw Koopstromenonderzoek uitvoeren.
02 juni 2016 | Thijs Lenderink

Om de feitelijke ontwikkelingen in de detailhandel scherper te kunnen volgen, laten de Randstadprovincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht in nauwe samenwerking met gemeenten en regio’s in 2016 een nieuw Koopstromenonderzoek uitvoeren.

Net als in 2011 – toen het vorige Randstad Koopstromenonderzoek plaatsvond -, is I&O Research in 2016 de opdracht van de uitvoering van het onderzoek gegund.

Het onderzoek biedt op basis van consumentenenquêtering inzicht in de ontwikkeling in het koopgedrag in de Randstad. Doordat het onderzoek ook het winkelaanbod in de Randstad in beeld brengt, ontstaat inzicht in het economisch functioneren van ruim 250 aankooplocaties in de Randstad.

Het onderzoek omvat de afname van minimaal 70.000 online en telefonische enquêtes in de 131 Randstadgemeenten en 20 gemeenten in het randgebied daar direct omheen. Dit ‘veldwerk’ vindt plaats tussen de zomervakantie en de herfstvakantie van dit jaar.

De uitkomsten van het Koopstromenonderzoek vormen een bouwsteen voor het evalueren en actualiseren van detailhandelsbeleid van gemeenten, regio’s en provincies. Voor marktpartijen biedt het Koopstromenonderzoek waardevolle inzichten over de lokale en regionale ontwikkeling van consumentengedrag.

De uitkomsten komen beschikbaar in een hoofdrapport, in factsheets en in een handzame online tool. Bijzondere aandacht is er dit jaar voor toeristische bestedingen, de (ruimtelijke) effecten van online bestedingen en voor mogelijke verschillen in koopgedrag tussen verschillende demografische en sociografische kenmerken.

De resultaten van het onderzoek worden eind 2016 bekend gemaakt. Er komt binnenkort een aparte website over het project, klik hier voor de website. (www.kso2016.nl). Voor informatie over Koopstromenonderzoek van I&O Research is de website Koopstromen beschikbaar. Klik hier voor de website Koopstromen.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.