I&O Research van start met Wijkprofiel Rotterdam

Hoe prettig wonen Rotterdammers in hun stad en hoe veilig voelen ze zich? De gemeente Rotterdam wil dit graag weten en vraagt daarom Rotterdammers naar hun mening.
27 maart 2015 | Gerben Huijgen

Hoe prettig wonen Rotterdammers in hun stad en hoe veilig voelen ze zich? De gemeente Rotterdam wil dit graag weten en vraagt daarom Rotterdammers naar hun mening. Eind maart krijgen ruim 125.000 Rotterdammers per brief een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête. De vragenlijst gaat over de veiligheid in de buurt of de woonsituatie en sociale omstandigheden van de Rotterdammers.

Rotterdammers kunnen de vragenlijst in verschillende talen op internet invullen of een schriftelijke vragenlijst thuis gestuurd krijgen. Na een paar weken worden degenen die nog niet hebben gereageerd telefonisch benaderd.
I&O Research voert het veldwerk uit en zet meertalige interviewers in om ook respondenten te bereiken die de Nederlandse taal onvoldoende machtig zijn.

De resultaten van de enquêtes worden door de gemeente Rotterdam verwerkt in het wijkprofiel. Het wijkprofiel is een instrument waarin in één oogopslag is te zien hoe een wijk er op het gebied van sociaal, fysiek en veiligheid voor staat.

Klik hier voor het persbericht van de gemeente Rotterdam.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.