In januari en maart spreekt I&O-onderzoeker Peter Kanne op twee events over duurzaamheid: de Klimaatverbond Inspiratiedag op 31 januari in Arnhem en het Congres Duurzaamheid van Binnenlands Bestuur op 7 maart in Driebergen.

I&O Research op twee evenementen over duurzaamheid

In januari en maart spreekt I&O-onderzoeker Peter Kanne op twee events over duurzaamheid: de Klimaatverbond Inspiratiedag op 31 januari in Arnhem en het Congres Duurzaamheid van Binnenlands Bestuur op 7 maart in Driebergen.  In beide gevallen zal hij – aan de hand van het I&O Waardenmodel – laten zien hoe duurzaam het gedrag van burgers is. Wat burgers al doen, wat ze willen en wat ze kunnen. En voor welke waardensegmenten geldt dat meer en voor welke minder?  Bovendien kunt u de première van de, speciaal voor deze gelegenheid gemaakte, film ‘Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?’ meemaken. 

Klimaatverbond Inspiratiedag – 31 januari – Arnhem 

Op donderdag 31 januari 2019 organiseert Klimaatverbond Nederland de Klimaatverbond Inspiratiedag. Hoe maakt u van de klimaatcrisis een kans voor de lokale democratie? Is lokale, duurzaam opgewekte energie een publieke zaak? Hoe organiseert u geslaagde samenwerkingen in de energietransitie? Deze – en meer – vragen beantwoorden we graag voor én met u tijdens de Klimaatverbond Inspiratiedag: een middag voor leden en niet-leden! Een middag vol lezingen, workshops en proeverijen met aansluitend een toast op het nieuwe jaar en vooral veel ontmoetingen met groene denkers en doeners! Met onder andere de volgende sprekers:  Dagvoorzitter is Ronald van Meygaarden  Klimaatverbond Nederland-voorzitter Stephan Brandligt en wethouder Cathelijne Bouwkamp van de gemeente Arnhem trappen de Inspiratiedag samen af samen. Alix Bolle, Energy Cities (in het Engels) over New Renewable Energy Directive vanuit Europa. Hoe gaan we de Europese doelen halen? En wat zijn de kansen voor de lokale democratie?  Peter Kanne zal namens onderzoeksbureau I&O Research aan de hand van het I&O Waardenmodel laten zien wat triggers en barrières zijn voor duurzaam gedrag. Wist u dat er veel draagvlak is onder burgers voor stevige maatregelen? Maar hoe gaat u van dat draagvlak nou echt naar ‘doen’? I&O Research zet recente inzichten en onderzoeken voor ons op een rij. Socrates Schouten, De Waag, over de commons. Hoe maakt u de gebruiker eigenaar van een maatschappelijk vraagstuk? En hoe organiseert u de besluitvorming dan?  Maarten Labots, Jonge Klimaatbeweging, lokale jongerenagenda. Maarten Labots, zit namens 55 jongerenorganisaties, verenigt in de Jonge Klimaatbeweging, onder andere bij het klimaat- en energieakkoord aan tafel. Met ons deelt hij tips en ervaringen: hoe organiseert u betrokkenheid van jongeren? 

Meer weten over of aanmelden voor de Klimaatverbond Inspiratiedag?

https://www.klimaatverbond.nl/agenda/klimaatverbond-inspiratiedag

We vertellen u graag nog veel meer over I&O Research.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.