I&O Research ontvangt KING keurmerk ‘Uitvoering Burgeronderzoeken Waarstaatjegemeente.nl’

Om gemeenten te helpen bij kiezen van een geschikt onderzoeksbureau, certificeert het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) vanaf januari 2011 onderzoeksbureaus.
10 januari 2011

I&O Research voert al enkele jaren burgeronderzoeken voor ‘Waarstaatjegemeente.nl’ uit voor verschillende gemeenten. Om gemeenten te helpen bij kiezen van een geschikt onderzoeksbureau, certificeert het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) vanaf januari 2011 onderzoeksbureaus.

I&O Research is één van de vijf onderzoeksbureaus in Nederland die het KING keurmerk ‘Uitvoering Burgeronderzoeken Waarstaatjegemeente.nl’ heeft ontvangen. Dit betekent dat I&O Research de onderzoeken uitvoert volgens de Standaard van KING en aan alle voorwaarden voldoet. Deze vermelding zal ook in de Gids ‘Burgeronderzoeken Waarstaatjegemeente.nl’ staan, een gids die KING in februari alle gemeenten toestuurt.

Klik hier voor het persbericht van de KING. 

Wat is ‘Waarstaatjegemeente.nl’?

Sinds begin 2008 bestaat de landelijke benchmark ‘Waarstaatjegemeente.nl’, geïnitieerd door de VNG. Deze benchmark is ontstaan door het samenvoegen van de benchmarks van ‘De Staat van de Gemeente’ (prestaties volgens burgers) en ‘Watdoetjegemeente.nl’ (feitelijke prestatiecijfers). Momenteel ligt de uitvoering bij het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING).

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.