I&O Research onderzoekt informatie in woningadvertenties

I&O Research beheert sinds 2011 het online huurderspanel van de Alkmaarse woningcorporatie Woonwaard. We vragen de bij dit panel aangesloten huurders regelmatig hun mening te geven over actuele en uiteenlopende onderwerpen.
17 juli 2017 | Roy van der Hoeve
I&O Research onderzoekt informatie in woningadvertenties

I&O Research beheert sinds 2011 het online huurderspanel van de Alkmaarse woningcorporatie Woonwaard. We vragen de bij dit panel aangesloten huurders regelmatig hun mening te geven over actuele en uiteenlopende onderwerpen. In januari 2017 vroeg Woonwaard haar panelleden welke informatie zij belangrijk vinden in een woningadvertentie, als zij op zoek gaan naar een huurwoning op de website van SVNK.

De afkorting SVNK staat voor Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland. SVNK is een samenwerkingsverband van de woningcorporaties in de regio Noord-Kennemerland. De regio bestaat uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest.

Direct zichtbaar

Onlangs heeft SVNK de website vernieuwd om woningzoekenden (nog) beter te helpen bij het vinden van een betaalbare huurwoning. Daarbij is ook de mening van het huurderspanel van Woonwaard gehoord. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de plattegrond van de woning, het energielabel, de oppervlakte, het aantal slaapkamers en foto’s van de woning de meest belangrijke aspecten zijn in een advertentie. Met name kenmerken van de woning en visuele informatie vinden de huurders van belang. Bijvoorbeeld het aantal slaapkamers en de oppervlakte van de woning moeten direct bij de zoekresultaten zichtbaar zijn. Ook de geschiktheid van de woning voor ouderen (of jongeren) en het energielabel ziet een meerderheid van de panelleden graag direct bij de zoekresultaten. En op de nieuwe website van SVNK is dat nu ook te zien. Bij de zoekresultaten is het aantal slaapkamers, de oppervlakte van de woning en het energielabel direct zichtbaar: de belangrijkste kenmerken van een woning in één oogopslag.

Praktijk

Het is de missie van I&O Research om beter onderbouwde beslissingen mogelijk te maken. Het Huurderspanel van Woonwaard is een voorbeeld uit de praktijk waarbij huurders om input wordt gevraagd de communicatie te verbeteren.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Roy van der Hoeve

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.