I&O Research ‘Kennis & Wetenschap’: bouwen aan het best passende onderzoeksdesign

Alle kennis en expertise op het gebied van hoogwaardige dataverzameling heeft I&O Research gebundeld in het expertisegebied ‘Kennis & Wetenschap’.
22 januari 2016 | Robbert Zandvliet

Alle kennis en expertise op het gebied van hoogwaardige dataverzameling heeft I&O Research gebundeld in het expertisegebied ‘Kennis & Wetenschap’.
Vanuit deze expertise voorziet I&O Research (wetenschappelijke) opdrachtgevers van gedegen advies over bijvoorbeeld een complex steekproefontwerp, het stellen van valide vragen, benaderingsstrategieën, het bevragen van moeilijke doelgroepen en het realiseren van een zo hoog mogelijke en evenwichtige respons.

Op het gebied van dataverzameling en methodologie gebeurt er op dit moment erg veel. Logisch, want de techniek maakt ook steeds meer mogelijk. Het gevaar daarvan is dat methoden en instrumenten leidend worden in de aanpak van onderzoek en dat doel en doelgroep op de achtergrond raken. De validiteit komt onder druk te staan.

Via ‘Kennis & Wetenschap’ kiest I&O Research daarom voor een aanpak van survey-onderzoek die zich het best laat omschrijven als ‘bottom-up’.
Door te beginnen bij het doel en de doelgroep van het onderzoek, en die goed af te bakenen, bouwen we het best passende design. Hierin is er uiteraard ruimte voor innovatieve technieken, maar zeker net zo veel voor traditionele veldwerkinstrumenten of (mixed-mode) combinaties daarvan.

Er is nu een brochure waarin de uitgangspunten en werkwijze van ‘Kennis & Wetenschap’ beschreven staan.

‘Kennis & Wetenschap’ speelt een adviserende rol in onder andere de uitvoering van de Veiligheidsmonitor en diverse grootschalige survey-onderzoeken voor het Sociaal en Cultureel Planbureau. Een uitgebreide lijst met referentieprojecten vindt u op dezelfde pagina.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Robbert Zandvliet

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.